Sürücülere SRC belgesi kolaylığı

Sürücülere SRC belgesi kolaylığı
TŞOF Başkanı Apaydın:"Ehliyetini almış fakat sosyal güvencesi olmayan sürücüler, SRC belgesi alımında büyük zorluklar çekiyordu"- "B sınıfı sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 25 Şubat 2003 tarihine kadar en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren

ANKARA (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ehliyetini almış fakat sosyal güvencesi olmayan sürücülerin SRC belgesi (Mesleki yeterlilik belgesi) alımında büyük zorluklar çektiğini belirterek, yeni düzenlemeyle B sınıfı sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 25 Şubat 2003 tarihine kadar en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren Sosyal Güvenlik Kurumlarından alınmış belge şartının kaldırıldığını bildirdi.

Apaydın, yazılı açıklamasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün genelgesiyle, SRC türü yetki belgesi almak için başvuran sürücünün, 25 Şubat 2003 tarihinden önce alınmış B sınıfı sürücü belgesine sahip olmasının yeterli olacağını bildirdi.

Ehliyetini almış fakat sosyal güvencesi olmayan sürücülerin SRC belgesi alımında büyük zorluklar çektiğine dikkati çeken Apaydın, "Federasyon olarak yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Yeni düzenlemeyle B sınıfı sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 25 Şubat 2003 tarihine kadar en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren Sosyal Güvenlik Kurumlarından alınmış belge şartı artık kaldırılmıştır. Bu da sürücü esnafını oldukça rahatlattı" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum