Süslü kadınlar yarın yollarda

Süslü kadınlar yarın yollarda
Konya Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, yarın onlarca kadının katılımıyla gerçekleştirilecek. İlki İzmir’de düzenlenen daha sonra Konya’nın da dahil olduğu 50 ila yayılan tura kadınlar en güzel kıyafetleri ile bisikletlerini de süsleyerek katılacak.

Daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekip farkındalık oluşturmak üzere yola çıkılan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan organizasyonun Konya sorumlusu Nuran Solaker Kütük, “İnsanlar o gün bisikletlerini alıp süslenip tura katılıyorlar. Kayıt, ücret ve aidat yok. Her yaşta, cinsiyet ayrımı yapılmadan herkes tura katılabiliyor. Amacımız Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirinde Türkiye'nin de öncülük etmesidir. Yabancı basınlarda turumuz büyük ilgi gördü ve destek aldık. Konya'nın da çok güzel bisiklet yolları var insanların güvenli şekilde bisikletle ulaşım sağlayabilmesine dikkat çekmek ve araba kullanıcılarının bisiklet yollarımızı bize bırakmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyemize ve başkanlarımıza teşekkürü borç biliriz. Süslü Kadınlar Bisiklet dünyanın gözünü Türkiye'ye çeviren bir turdur” dedi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun detayları ile sözlerini noktalayan organizasyonun Konya ayağını üstlenen Nuran Solaker Kütük, “Bu turu valilik emniyet izinlerini alarak yapıyoruz. O gün güzergahta olan yollar kapanıyor escod eşliğinde tur güvenli ve sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor.  Profesyonel bisiklet sürücüsü olmanıza gerek yok. Bisikleti olan tüm kadınlar tura katılabilir. 24 Eylül Pazar günü saat 16.00’da tüm kadınları Anıt meydanına bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(Murat Dönmez)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.