Suudi Arabistan Büyükelçisinden Basın Mensuplarına İftar

Suudi Arabistan Büyükelçisinden Basın Mensuplarına İftar
Suudi Arabistan Büyükelçisi Hireyci:- "Suudi Arabistan ve Türkiye, bizi bir araya getiren tarihsel, kültürel ve dini bağlarımız sayesinde daima aralarındaki ilişkileri güçlendirmeye çalışmaktadır"- "Halklar arasındaki yakınlaşmanın güçlendirilmesinde medy

ANKARA (AA) - Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid Abdülkerim el Hireyci, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın kendilerini bir araya getiren tarihsel, kültürel ve dini bağları sayesinde aralarındaki ilişkileri daima güçlendirmeye çalıştığını bildirdi.

Suudi Arabistan Büyükelçisi Hireyci'nin ev sahipliğinde, aralarında SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Birimi Direktörü Prof. Dr. Muhittin Ataman ile İRAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal'ın da bulunduğu çok sayıda akademisyen ve basın mensubunun katıldığı bir iftar programı düzenlendi.

Büyükelçi Hireyci, Ankara JW Marriot Otel'de düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan Krallığının Türkiye'deki büyükelçiliğini devraldığını belirterek, "Halklar arasındaki yakınlaşmanın güçlendirilmesinde medyanın ve basın mensuplarının önemine, kanaat önderlerinin kalemine güveniyorum." dedi.

Siyasetin ve medyanın farklı rollere sahip olmasına rağmen birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Hireyci, "Suudi Arabistan ve Türkiye, bizi bir araya getiren tarihsel, kültürel ve dini bağlarımız sayesinde daima aralarındaki ilişkileri güçlendirmeye çalışmaktadır." diye konuştu.

Hireyci, iki ülke arasındaki ilişkilerin son zamanlarda mükemmel bir seviyeye ulaştığının altını çizerek, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında siyasi, ekonomik, ticari, askeri, güvenlik, kültürel ve medya alanlarını kapsayan Yüksek Düzeyli İşbirliği Koordinasyon Konseyi'nin hayata geçirildiğini kaydetti.

Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Suriye, Irak ve Yemen gibi pek çok meselede uyumlu tutumlar sergilediğini belirten Hireyci, iki ülkenin özellikle Ortadoğu'daki krizleri ve çatışma nedenlerini ortadan kaldırmak için ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

İftar programında, çok sayıda basın mensubu, akademisyen, araştırmacı ve davetli yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.