Suudi Arabistan Petrol Bakanı Falih, Bağdat'ta

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Falih, Bağdat'ta
Falih:- "Kalkınması ve uyanması için Irak'a yardım etmeyi ve bu ülkeyle diğer dostlarımız arasında köprü rolü oynamayı arzuluyoruz"- "Bölge, güvenlik ve siyasi sorun ve dalgalanma yaşadı. Bunların üstesinden gelmek istiyoruz. Irak hastalanınca tüm Arap üm

BAĞDAT (AA) - Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid el-Falih, kalkınması için Irak'a yardımcı olmayı arzuladıklarını belirterek, birçok alanda ortak iş birliği fırsatının bulunduğunu söyledi.

Falih, başkent Bağdat'a gerçekleştirdiği resmi ziyareti çerçevesinde Irak'lı mevkidaşı Cebbar Luaybi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Arap dünyasının istikrarı için Irak'ın temel oluşturduğunu ifade eden Falih, "Kalkınması ve uyanması için Irak'a yardım etmeyi ve bu ülkeyle diğer dostlarımız arasında köprü rolü oynamayı arzuluyoruz. Birçok alanda ortak iş birliği fırsatımız bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Falih, "Bölge, güvenlik ve siyasi sorun ve dalgalanma yaşadı. Bunların üstesinden gelmek istiyoruz. Irak hastalanınca tüm Arap ümmetinin hastalandığını gördük." dedi.

Irak Petrol Bakanı Cebbar Luaybi de petrol üretiminin azaltılmasını 9 ay daha uzatmayı kabul ettiklerini anımsatarak, "Biz, OPEC'e göre petrol üretiminin 9 ay daha azaltılması için Suudi Arabistan ile ittifak içerisindeyiz." diye konuştu.

Falih, ayrıca Başbakan Haydar el-İbadi ile de bir araya geldi. İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, Falih'in İbadi'ye, ülkesinin Irak'ta yatırım yapmaya hazır olduğunu söylediği belirtildi.

- İbadi, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile de görüştü

İbadi'nin ayrıca, Bağdat'a gelen Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile de görüştüğü aktarılan açıklamada, "Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi, Irak'ın terör örgütü DEAŞ'la mücadelesi ve bölgedeki gelişmeler ele alındı." denildi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani'nin, terörle mücadelesinde Irak'ı desteklediklerini söylediğine işaret edilen açıklamada, İbadi'nin Doha'yı ziyaret etmesi için Al Sani'den resmi davet mektubu aldığı vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.