Suudi Arabistan'da askeri tatbikat

Suudi Arabistan'da askeri tatbikat
Suudi Arabistan'daki askeri tatbikata katılacak devletlerden 8'i ülkeye ulaştı

DOHA (AA) - Suudi Arabistan'ın, Ra'du'ş Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) ismiyle düzenlediği tatbikata katılacak ülkelerden 8'inin askeri birlikleri, Suudi Arabistan'a ulaştı.

Askeri tatbikatla ilgili haberlerin yayınlanacağı resmi sosyal medya sayfası "Dıra el-Vatan"ın haberine göre, şu ana kadar Suudi Arabistan'daki askeri tatbikata katılmak üzere, Katar, Sudan, Umman Sultanlığı, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Mısır ve Kuveyt birlikleri ülkeye ulaştı.

"Bölge tarihinde şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük askeri tatbikat" olarak nitelendirilen ve 3 hafta sürecek tatbikata Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komorlar, Cibuti, Umman Sultanlığı, Katar, Malezya, Mısır, Moritanya, Mauritius'un yanı sıra El-Cezire Kalkanı Gücü katılıyor.

Tatbikatla Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin, bölge istikrarı ve barışını korumak, karşılaşılan tüm zorluklarla başa çıkmak için yekvücut oldukları mesajını vermek istediği belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.