Suudi Arabistan'daki Yargılamalar

Suudi Arabistan'daki Yargılamalar
El-Kaide ile bağlantılı terör hücrelerine katıldıkları gerekçesiyle 3 kişi idam cezasına çarptırıldı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'da "El-Kaide bağlantılı terör hücrelerine katıldıkları" gerekçesiyle 3 kişiye idam, 20 kişiye ise 5 ila 25 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, 94 sanıklı davanın duruşmasına devam edildi. 

Başkent Riyad'daki Özel Yetkili Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, 23 kişi hakkında daha karar verildi. Dün aynı davada 4 kişiye idam, 16 kişiye ise 2 ila 23 yıl arasında değişen hapis cezaları veren mahkeme, bugün de 3 kişinin idamına, 20 kişinin ise 5 ila 25 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Söz konusu sanıkların, "El-Kaide bağlantılı terör hücrelerine katılmak, Kur'an ve sünnete aykırı şekilde tekfirci anlayışı benimsemek ve El-Kaide yöneticilerine biat etmek" gibi iddialardan suçlu bulunduğu belirtildi. Karara 30 gün içinde itiraz edilebileceği ifade edildi.

Yurt dışındaki çatışmalara katılan Suudi Arabistan vatandaşlarının ülkeye döndüklerinde oluşturacağı tehdide karşı önlem almaya çalışan Riyad yönetimi, şubat ayında bu amaçla ülke çıkan ve terör listesindeki örgütlere destek veren kişilere 20 yıla kadar varan ağır hapis cezaları verilmesini ön gören yasayı yürürlüğe koymuştu.

Suudi Arabistan, 2011 yılında terörle mücadelede özel yetkili ceza mahkemeleri kurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.