Suudi Arabistan'dan Suriyelilere yardım

Suudi Arabistan'dan Suriyelilere yardım
Suudi Arabistan Milli Yardım Kampanyası kapsamında gönderilen 26 tır insani yardım malzemesi, Suriyelilere iletilmek üzere Elbeyli Konteyner yönetimine teslim edildi

KİLİS (AA) - Suudi Arabistan Milli Yardım Kampanyası tarafından gönderilen 26 tır insani yardım malzemesi Suriyelilere iletilmek üzere Elbeyli Konteyner yönetimine teslim edildi.

Elbeyli Konteyner Kent girişinde gazetecilere açıklama yapan Suudi Arabistan Milli Yardım Kampanyası Türkiye Ofisi Müdürü Halit Salama, yardımların Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yapıldığını aktardı.

Rusya'nın bombardımanından kaçarak Türkiye sınırına gelen Suriyeliler için yaptıkları yardımın ardından, 2015-2016 yılı kış yardım kampanyasın son tırlarını Elbeyli Konteyner Kent yönetimine teslim ettiklerini belirten Salama, şunları kaydetti:

"Bugün tırlarımızda 60 bin battaniye, 30 bin mont var. 2015- 2016 yılı kış ayları içerisinde Suriyeliler için toplam 450 bin battaniye, 300 mont, 1 milyon kazak. 150 bin bayan panço yardımı yaptık. Suriye-Türkiye sınırındaki tüm gelişmeleri takip ediyoruz ve Türkiye'de Türk Kızılayı, AFAD gibi yardım kuruluşları ile iletişim halindeyiz. Türkiye'deki yetkililere teşekkür ediyoruz, çünkü onlar Suriyeli kardeşlerimize gayretli bir şekilde bir yardım yapıyor. En kısa zamanda Suriyelilerin vatanlarına dönmesi için dua ediyoruz. Yardımlarımıza Suudi Arabistan ve Türkiye el ele başladık."

Salama, Suriyeliler için hazırladıkları yardım projeleri bulunduğunu ve bu projelerle yardımlarını sürdüreceklerini kaydetti.

Kilis İl AFAD Müdürü İlhami Akgül de Suudi Arabistan yardım ofisine yardımlar dolayısıyla teşekkür ederek, Suriyelilerin dar günlerinde yanında oldukları için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.