Suudi Arabistan'dan Yemen'e "İftar Projesi"

Suudi Arabistan'dan Yemen'e "İftar Projesi"
Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezi'nin başlattığı "İftar Projesi" kapsamında ilk gün 234 bini aşkın kişiye gıda yardımında bulundu, sıcak yemek dağıttı

ADEN (AA) - Suudi Arabistan merkezli Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezi'nin Yemen'in bazı illerinde başlattığı "İftar Projesi" kapsamında 234 bini aşkın kişiye yemek dağıtıldığı bildirildi.

Merkezin Yemen'deki Müdürü Salih ez-Zibani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın ilk gününde Aden, Marib, Lahic, Ed-Dali, Ebyen ve Taiz'de 234 bini aşkın kişiye kuru gıda ve sıcak öğünden oluşan yemek dağıtıldığını söyledi. Zibani, projenin Yemen hükümetine bağlı Yüksek Yardım Komitesi'yle koordineli gerçekleştirildiğini kaydetti.

Merkez'de sağlık biriminden sorumlu İşrak el-Guri ise ilk kez gerçekleştirilen projede tüm ramazan boyunca her gün yiyecek dağıtılacağını dile getirdi.

Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar ülke genelindeki farklı bölgelerde iki yıldan uzun süredir devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.