Suudi-japon Ortaklığında 100 Milyar Dolarlık Teknoloji Fonu

Suudi-japon Ortaklığında 100 Milyar Dolarlık Teknoloji Fonu
Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonu ile merkezi Japonya'da bulunan SoftBank, 100 milyar dolarlık teknoloji yatırım fonu oluşturacak

ANKARA (AA) - Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonu ile merkezi Japonya'da bulunan SoftBank, 100 milyar dolarlık teknoloji yatırım fonu oluşturacak.

SoftBank’ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, söz konusu fon, teknoloji sektörüne yatırım yapacak ve bu alanda dünyanın en büyük fonlarından biri olacak. Beş yıl içinde Suudi Kamu Yatırım Fonu 45 milyar dolara kadar, SoftBank ise en az 25 milyar dolar yatırım yapacak. Fon, İngiltere’den yönetilecek.

Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, konuya ilişkin açıklamasında, fonun ülke içinde ve dışında uzun dönemli finansal kazançlara odaklanacağını belirterek, “Bu aynı zamanda Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu’nu destekleyecek." ifadesini kullandı.

SoftBank Başkanı Masayoshi Son da söz konusu fonu oluşturarak, küresel çapta teknoloji şirketlerine yatırımlarını artıracaklarını belirtti. Son, “Gelecek 10 yılda SoftBank’ın Vizyon Fonu teknoloji sektöründe en büyük yatırımcı olacak. Biz teknolojinin gelişmesine katkıda bulunarak bilgi devriminin daha hızlanmasını sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.