Balık fiyatları dipte vatandaş ilgisiz

Balık fiyatları dipte vatandaş ilgisiz
Samsun'da kilosu 30 TL'den satılan mezgit ve istavrite vatandaşlar ilgi göstermiyor.

Samsun'da kilosu 30 TL'den satılan mezgit ve istavrite halk ilgi göstermiyor.

Bir haftadır güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kalan Samsun'da, balıkçılar satışların düşmesinden muzdarip. Önceki günlerde kilosu 100 TL'den satılan istavrit ve mezgitte fiyat 30 TL'ye kadar inmiş olsa da satışlarda bir hareketlilik görünmüyor. Balıkçılar, sıcak havalarda satışların düştüğünü ifade ederken balığa zam gelen soğuk günlerde ise satışların arttığını ifade ettiler.

BALIK ÇOK ALAN YOK

Ucuz balığa ilginin yok denecek kadar az olduğunu dile getiren balık satıcısı Onurcan Köse, "Balık rakamların uygun olmasına rağmen iş yok. 1 haftadır balık satışları beklentimizin altında. Sadece balık değil, kırmızı et ve tavuk sektöründe de işler beklentinin altında. Şu anda bedavaya yakın balık satıyoruz. Mezgit, istavrit 30 TL'den satılıyor. Hamsi 70 TL, izmarit 50 TL, somon ve alabalık da kilo 100 TL'den satılıyor. Balık ucuz ama ilgi yok denecek kadar satışlar az. Pahalı olduğu dönemler daha çok satıyoruz. Pahalı olunca herhalde daha iyi olduğunu diye umuyorlar. Havaların sıcak gitmesi de satışları hayli etkiledi. 1 haftadır sıcak hava etkili oluyor. Samsun'da insanlar havalar sıcak olunca iştahlı olmuyor. Soğuk ve yağmurlu havalarda satışlarımız artarken, sıcak havalarda ise balık satamıyoruz" dedi.

Halk kilosu 500 TL'ye yaklaşan kırmızı ete ve balığa oranla pahalı olan tavuğa göre balık rakamlarını oldukça ucuz olduğunu dile getirdiler.

Diğer yandan kafes balıklarından levreğin kilosu 200 TL'den satılırken, çipuranın kilosu ise 240 TL'den satışa sunuluyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.