SÜ'ye Hasta Konukevi yapılıyor

SÜ'ye Hasta Konukevi yapılıyor
Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan memleketi Konya’da Hasta Konuk Evi yaptırıyor.

Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan memleketi Konya’da Hasta Konuk Evi yaptırıyor. Selçuk Üniversitesi kampüsünde yapımı devam eden konuk evi, Ercan’ın annesi Meliha Ercan’ın adını taşıyacak. Konya’da inşaatı devam eden yapıyı 15 Ağustos Salı günü ziyaret eden Ercan’a, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve şehrin ileri gelenleri eşlik etti.

Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seremik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan memleketi Konya’da hasta konuk evi yaptırıyor. Ercan’ın annesi Meliha Ercan adını taşıyacak olan hasta konuk evi ile ilgili yapım kararı 28 Şubat 2017 tarihinde imzalanan protokolle sağlanmıştı. Protokolde imzası bulunan isimler ise; Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve hayırsever işadamı Nurullah Ercan’dı.

Nisan ayında başlayan projenin mimarlığını Adnan Ural, yapımını da Mega Steel Proje İnşaat Yapı Elemanları San.Ve Tic. Ltd. Şti üstlendi. Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, inşaatın durumu hakkında bilgi almak için 15 Ağustos Salı saat 10.00’da inşaatı ziyarete gitti. Ziyaret sırasında Ercan’a Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay eşlik etti.

HASTA YAKINLARI İÇİN ELZEM BİR İHTİYAÇTI

Açılış konuşmasını Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Şahin yaptı. Şahin konuşmasında ‘’Hayırsever işadamı Nurullah Ercan’a çok teşekkür ediyoruz. Selçuk Üniversitesi için bu elzem bir yatırımdı. Kampüs şehrin dışında olduğu için hasta yakınları gece konaklamalarında ciddi sıkıntılar çekiyorlardı. Şehir merkezine ulaşım da zor. Çoğu zaman hasta yakınlarını hastanede misafir etmek zorunda kalıyorduk. Bu zaruret ortadan kalkmış olacak. Biz bu vesileyle size çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

isadami-ercan-(2).jpg

ANNEM ÇOK HAYIRSEVERDİ

‘’Selçuk Üniversitesi Meliha Ercan Hasta Konuk Evi’’ adını taşıyacak olan yapının inşaatını ziyareti sırasında Nurullah Ercan böyle bir yardım yapmasının nedenini şu şekilde ifade etti ‘’Annemi yıl başında kaybettik. Annem çok hayırseverdi. Aile olarak onun anısını yaşatmak istedik. Sayın başkanımla ve Vali Bey ile görüştük annem Sille’lidir Sille’de bir yaşlı bakım evi yapmak istediğimizi kendilerine bildirdik. Sağolsunlar tamam dediler ama bizim daha acil üniversitede bir hasta konuk evine ihtiyacımız var. Biz de peki dedik. Ve bu iş öne alınarak başladı. Umarım buraya ihtiyacı olanlara fayda sağlarız, biz de annem adına bu mutluluğu yaşarız. Allah izin verirse bu projeden sonra Sille’de de bakım evinin planı ve çalışmaları bitti. Orası da kısa sürede başlayacak. Bundan sonra da devamını getireceğiz. Biz de sizlere teşekkür ederiz’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Nurullah Ercan’ın ardından konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasına "Eski Türkiye’nin bir fotoğrafı vardı zihinlerimizden çıkmayan. Hasta yakınları koridorlarda, banklarda, sokaklarda, bahçede yatarlardı. Yeni Türkiye’de insanlarımız için otel standardında hasta konuk evleri inşa ediliyor. Bu da hayırseverlerimiz elinde yapılıyor. Ben bu vesileyle Nurullah Ercan Bey ve Ercan ailesine böyle anlamlı bir projede varlık gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

isadami-ercan-(1).jpg

49 ODA- 98 YATAK KAPASİTESİ

Alaeddin Keykubat Kampüsü’ne kazandırılacak olan ve şu an ikinci katı tamamlanan Selçuk Üniversitesi Meliha Ercan Hasta Konuk Evbittiğinde, 4 bin m2 büyüklüğünde, 49 oda ve 98 yatak kapasitesine sahip olacak. Ekonomik durumu iyi olmayan, ayakta ya da yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının konaklaması ve ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılacak olan konuk evinin Kasım 2017’de hizmete açılması planlanıyor.

 

BİEN HAKKINDA

Üre­ti­mi Bi­le­cik ve Bo­zü­yü­k’­teki fab­ri­ka­la­rın­da ya­pıl­an Bien ürün­le­ri, yur­t i­çin­de 130’u aş­kın yet­ki­li sa­tı­cı­sı ve 3.500’ü aş­kın sa­tış nok­ta­sıy­la pa­zarda ye­ri­ni al­mak­ta­dır. Üretiminin yüz­de 35’ini yurt dı­şın­da 70’e yakın ül­ke­ye ih­raç eden Bien, yaklaşık 25 milyon m2’yi aşan üre­ti­mi ile sek­tö­rün önem­li oyun­cu­la­rın­dan­ biri.

2007 yılında kurulan Bien Seramik, Bilecik ve Bozüyük’teki üretim tesisleri ile Türk ve Dünya Seramik pazarına ürünler sunan bir markadır. Dünyaca ödüllü tasarımları ve 800’ü aşkın ürün yelpazesiyle sektörün yenilikçi markası Bien, 6 kıtada70’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Tüm üretimini TS EN 14411 standardına uygun olarak sürdüren Bien, Entegre Yönetim Sistemini kurarak ISO 9001:2008, ISO 14001:2005 ve OHSAS 18001:2008 sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. En yeni teknolojileri takip eden, bu teknolojileri üretim gücüne aktarmayı hedefleyen Bien, yer ve duvar karosu ile porselen karo üretiminde Dijital Baskı Sistemleri’ni Aralık 2009 tarihinden itibaren kullanmaya başlayarak, Türkiye’de Dijital Teknoloji ile üretilen duvar karolarının ilk üreticisi olmuştur.

Yaptığı yeni yatırımlar ile Bilecik ve Bozüyük’teki fabrikalarında yılda ortalama 25 milyon metrekare yer, duvar karosu, porselen karo ve teknik porselen üreten Bien, 2011 yılında seramik sağlık gereçleri (SSG) alanında da yaptığı yatırımla, karo seramik üretimine, vitrifiye üretimini de eklemiştir. Fabrika içi geri kazanımlarla enerji ve su tasarrufu konusunda çevre dostu teknolojilere de yatırım yapan Bien, atık su arıtma tesisinde arıtılan suyun neredeyse %100’ünün geri dönüşümünü sağlamaktadır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.