Suyun patronu da olsa faturayı ödemeyince...

Suyun patronu da olsa faturayı ödemeyince...
Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, 130 liralık su faturasını yatırmadığı gerekçesiyle kendi evinin suyunun kesildiğini söyledi.

SASKİ Genel Kurulu 2016 yılının 4. Birleşiminin 1. Oturumuna ait olağanüstü toplantı gündemi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. 2 maddeden oluşan toplantı gündemine SASKİ Genel Müdürü Demircioğlu’nun konuşması damga vurdu. Demircioğlu, kayıp-kaçak ve diğer işlemlerde tedbirlerin arttırıldığını belirterek, kendisinin de su faturasını ödemeyi unuttuğu için evinin suyunun kesildiğini ifade etti.

Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz’ün kayıp-kaçak bedeli üzeri sorusu sonrası söz alan SASKİ Genel Müdürü Demircioğlu, “Bizde faturaya kayıp-kaçak bedeli yansıtılması gibi bir şey söz konusu değil. Geçmiş yıllarda belirlenmiş su fiyatları rutin olarak arttırılarak devam etmektedir. Tahakkukun, tahsilatı karşılama oranı yüzde 81’dir. Ben burada bir şey söylesem hepinizi gülersiniz. 20 gün önce Cuma günü eve geldiğimde benim evimin suları kesikti. Daha doğrusu 9’undaki genel kuruldan 2 gün evvel su faturaları benim cebimdeydi ama ben genel kurula hazırlanırken faturaları ödemeyi unuttum. Bundan dolayı da evimin suları kesildi. Artık borçların üstüne çok yoğun bir şekilde gitmeye başladık. 3. fatura ödenmediği zaman suları kesiyoruz. Önümüzdeki dönemde 2 fatura yatırmayanın suyunu keseceğiz. Bundan sonraki günlerde kesme ekiplerimizi çok daha yoğun bir şekilde kesmeye yönlendiriyoruz. İcra takiplerimize devam ediyoruz” dedi.

Erkan Akyüz’ün tekrar söz alarak, “Demek ki bürokratımız son 3 faturasını ödememiş ki suyu kesilmiş. Buradan da tahsilat oranının yüzde 81’lerde olmadığı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Akyüz’ün konuşması sonrası tekrar açıklamalarda bulunan Demircioğlu, “17 yıl önce bizim kayıp-kaçak oranımız yüzde 71’di. Ayda 5 milyon ton su verdiğimiz yıllarda 1,5 milyon su tahakkuku yapılıyordu. Bizim için kayıp-kaçak, tahsilatla değil, tahakkukla ölçülür. Aradan geçen yıllarda 3 bin km’nin üstünde içme suyu şebekesi ana üretim hattı değiştirildi. Depolara otomasyon sistemi kuruldu. Depolardaki kayıp-kaçaklar önlendi ve şu anda yüzde 35-37 arasında kayıp-kaçağımız var. Bunun Türkiye ortalaması yüzde 65’tir. AB’de ise bu rakam yüzde 25’tir. Herkes benim gibi 3 faturasını cebinde taşıyıp da ödemeyi unutup da suyu kesilmiyor. Faturasını otomatik ödemeye vermiş, düzenli ödeyen, hiçbir zaman gecikme zammı dahil ödemeyen 500 bin abonemiz var. Siz herkesin 3 faturayla ödediğini düşünürseniz o yanlış olur. Benim gibi cebinde gezdirenler, unutanlar ve ekonomik zorluğu olanlar, faturalarını ödeyemiyor olabilirler” diye konuştu.

Daha sonra ise muhabire yaptığı açıklamada kendisinin neden otomatik ödeme talimatı vermediğine de açıklık getiren Demircioğlu, “Benim kardeşlerimin faturaları da benim üzerimde. Zamanında abonelerini ben almışım. Elektrikte de aynı şeyler var. Dolayısıyla hesaplar karışmasın diye devamlı kendim ödüyorum ama o sırada 2-3 tane faturayı atlamışım. 3 faturanın toplam tutarı ise 130 lira civarındaydı” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların arından ise Vezirköprü ilçesi kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı için istenen kredi talebi ile SASKİ’nin ihaleleri için istenen 93 milyon 225 bin 644 liralık kredi talebi teklifi genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.