Swaziland Krallığı'nda Hıv Virüsüyle Mücadele

Swaziland Krallığı'nda Hıv Virüsüyle Mücadele
JOHANNESBURG (AA) - Swaziland Krallığı Sağlık Bakanlığı Klinik Hizmetler Müdür Yardımcısı Velehi Okelle, HIV virüslü hastalarda uyguladıkları tedavinin...

JOHANNESBURG (AA) - Swaziland Krallığı Sağlık Bakanlığı Klinik Hizmetler Müdür Yardımcısı Velehi Okelle, HIV virüslü hastalarda uyguladıkları tedavinin olumlu sonuçları olduğunu söyledi.

Okelle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Afrika ülkelerinden Swaziland Krallığı'nda 2011'de 18 ila 49 yaş arasındaki nüfusun yüzde 31'inde HIV tespit edildiğini belirtti.

Okelle, "2011'den itibaren hastalarda terapi yöntemi olan antiretroviral tedavi (ART) uygulandı. Bu yöntemle ülkedeki HIV virüslü vaka sayısında neredeyse yarı yarıya düşüş olduğu gözlendi." ifadelerini kullandı.

Bu verilerle HIV'in kontrol altına alındığını söyleyebileceklerini ifade eden Okelle, "Çalışmaların uzun vadeli ve sürekli olması, Swaziland'daki şiddetli HIV salgınını engellemede görülen başarı için büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.