Szijjarto- el-Malki Ortak Basın Toplantısı

Szijjarto- el-Malki Ortak Basın Toplantısı
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto:- ''Avrupa ve Ortadoğu arasında dengeli ve iyi işleyen bir işbirliği oluşturmanın tek yolu, şiddeti durdurarak Filistin ile İsrail arasındaki görüşmeleri tekrar başlatmak ve iki devletli çözümü hayata g

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa ve Ortadoğu arasında işbirliğinin oluşturulması için iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Szijjarto, Budapeşte temaslarını sürdüren Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki ile görüştü.

Görüşmeler sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Szijjarto, Filistin ve İsrail arasındaki görüşmelerin tekrar başlatılmasının önemli olduğuna değinerek, ''Avrupa ve Ortadoğu arasında dengeli ve iyi işleyen bir işbirliği oluşturmanın tek yolu, şiddeti durdurarak Filistin ile İsrail arasındaki görüşmeleri tekrar başlatmak ve iki devletli çözümü hayata geçirmektir.'' şeklinde konuştu.

Uluslararası kamuoyunun Filistin ve İsrail arasındaki görüşmeleri desteklemesi gerektiğini kaydeden Szijjarto, ''Eğer uluslararası kamuoyu tarafları yalnız bırakırsa bu gerçekleşmez. Bu konuda uluslararası adımlar atılmalı. Macaristan, bölgede barış görüşmelerinin yeniden başlaması için atılacak tüm adımları destekliyor. Sadece siyasi çözüm kabul edilebilir ve umuyoruz ki ilgili taraflar bunu göz önünde bulundurur.'' ifadelerini kullandı.

Macaristan ve Filistin arasında ilk defa ekonomik forumun düzenleneceğini belirten Szijjarto, Macaristan ve Macar iş adamları için Filistin'in önemli olduğunu söyledi.

Riyad el-Malki ise Macaristan-Filistin ilişkilerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu ve bu ilişkilerin güçlendirilmesi için birçok fırsatın bulunduğunu söyledi.

Macaristan'ın çok sayıda Filistinli öğrenciye burs sağladığına değinen el-Malki, Macaristan'ın verdiği destekten dolayı müteşekkir olduklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.