Szijjarto-Kaljurand Basın Toplantısı

Szijjarto-Kaljurand Basın Toplantısı
Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand:- ''Tüm halkların bazı şartları yerine getirdikleri takdirde istedikleri organizasyona, ittifaka katılma hakkı var. Bu Ukrayna için de geçerli. Her ikimiz de ikili anlaşmalarla Ukrayna'yı destekliyoruz. Bizim için Kırım'

BUDAPEŞTE (AA) - Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, NATO'nun genişleme politikasını hem Macaristan hem de Estonya'nın desteklediğini belirtti.

Resmi ziyaret için Budapeşte'de bulunan Kaljurand ile Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

NATO'nun genişleme politikasını hem Macaristan hem de Estonya'nın desteklediğini belirten Kaljurand, ''Tüm halkların bazı şartları yerine getirdiği takdirde istedikleri organizasyona, ittifaka katılma hakkı var. Bu Ukrayna için de geçerli. Her ikimiz de ikili anlaşmalarla Ukrayna'yı destekliyoruz. Bizim için Kırım'ın ilhakının gelecekte de kabul edilmemesi önemli bir hareket noktası'' şeklinde konuştu.

Kaljurand, Avrupa'nın son dönemde büyük krizlerle karşılaştığını, sorunların çözümü için AB'nin birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayarak, ''Estonya sığınmacı krizinin çözümü için elinden geleni yapıyor. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz ve savaştan kaçanları kabul ediyoruz. Avrupa ortak hareket ettiği müddetçe bu sorunların üstesinden gelecektir'' dedi.


- "Macaristan ile Estonya birbirine güvenen iki müttefik"


Szijjarto ise Avrupa ve dünya genelinde sıkıntılı bir dönemin yaşandığını ama Macaristan ile Estonya'nın birbirine güvenen iki müttefik olduğunu, bu yıl Macaristan ve Baltık ülkeleri arasında diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasının 25. yılını kutladıklarını söyledi.

Szijjarto ayrıca, Avro-Atlantik topluluğu ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu, bunun da NATO içinde işbirliği ihtiyacını arttırdığını kaydederek, ''Macaristan, Baltık ülkelerinin hava sahası korumasında yer aldı. Macaristan ve Estonya NATO'nun genişlemesini destekliyor. NATO'nun aday ülkelere kapılarını açması güvenirliğini konusunda da önem taşıyor'' ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.