Murat Dönmez

Murat Dönmez

T.Konyaspor'a Yazık Oldu

T.Konyaspor'a Yazık Oldu

Taraftarların yaptığı kötü tezahüratlar yüzünden bir türlü para cezalarından kurtulamayan Konyaspor'un küfür yüzünden bugüne kadar ödediği para cezası yaklaşık 700 bin TL'yi aştı. Yani eski parayla 700 Milyar lira.

T.Konyaspor'da zaten ciddi bir maddi sıkıntı var. Yönetim bu sorunu her koşulda dile getiriyor. Taraftarlar da biliyor bunu. Ama nedense bir türlü kendine hakim olamıyor. Özellikle STSL'nin 2. yarısından itibaren tüm taraftar grupları üzerine düşeni yerine getirerek Konya'da ki tüm karşılaşmalar, hatta deplasmanlara dahi giderek takımlarını yalnız bırakmıyor.

İşte asıl sorumluluk da burada başlıyor.

Taraftarlarımızdan her zaman övgüyle bahsettik.  Ama artık onlarda destek olurken köstek olmamaları için dikkat etmek zorundalar. Çünkü, Cuma günkü maç, eğer cezalı olunmasaydı, hasılattan kulübün kasasına en az 300-500 bin TL para girecekti. Alınan sonuçla birlikte bu rakam yaklaşık 1 milyon TL'yi bulacaktı... Bu yüzden Torku Konyaspor'a yazık oldu.

Gelelim maça..

Maçtan önce bu karşılaşmanın 1-1 biteceğini tahmin etmiştim. Tahminimde yanılmadım.  Çünkü 4 hafta önce başlayan zorlu mücadelede T.Konyaspor, belki  skor anlamında zengin olmasa da; oyun ve istikrar anlamında üzerine koyarak devam ediyor. Bursaspor maçıyla başlayan bu zorlu periyotta bugüne kadar oynanan 4 mücadelede toplam 6 puan alındı. Beşiktaş ve Galatasaray'la kendi sahasında oynanan mücadelelerden beraberlikle ayrılan yeşil beyazlılar, rakibi olan Antalyaspor'un puan anlamında yanına yaklaşmasına müsaade etmeyerek aslında çok önemli bir maçı geride bırakmıştı. Şimdi sırada Ç.Rizespor maçı var. Deplasmanda oynanacak olan bu mücadeleden de puan veya puanların alınması kalan haftaların Konyaspor açısından daha kolay geçmesine neden olacak.

Çok fazla alışık olmasak da bayan taraftarlar tribünleri şenlendiriyor. Tiz seslerle yapılan tezahüratlar zaman zaman kulakları tırmalasa da; heyecan anlamında renk katıyor.

T.Konyaspor-Beşiktaş maçının ilk 20-25. dakikası futbol anlamında hiçte tatmin etmedi. Bayan taraftarların olması, tiz tezahüratlar maçın genel anlamda ambiyansını da olumsuz etkiledi. Karşılaşmanın ilk yarısının sonlarına doğru Beşiktaş'ın  biraz hareketlenmesi mücadeleye heyecan getirirken, kalecilerin güzel kurtarışları ikinci yarının daha hızlı, daha güzel geçeceğinin de sinyallerini vermiş oldu.

Nitekim de öyle oldu zaten. Beşiktaş Teknik Direktörü Biliç'in hamleleriyle  Beşiktaş topa daha çok sahip olduğu anlarda golü buldu. Yenilen bu gol T. Konyaspor'u tetikledi ve Beşiktaş'ta olan top hakimiyeti Konyaspor'a  geçti. 90 artı 2'de, Gekas'ın vuruşu ve Tolga'nın güzel refleksi  sanki golün habercisiydi. Hemen bir dakika sonrasında da Djalma'nın kullandığı korner atışında Vukoviç'in indirdiği topa dokunan Gekas hem bir puanı, hem de beraberliğe verilen 475 bin TL'yi kulübe kazandırarak, yönetime jest yaptı.

Alınan bu bir puanla birlikte T.Konyaspor, bu sezon Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a kendi sahasında çelme atan takımlar arasına girerken, Ç.Rizespor maçı öncesinde de moral buluyordu.

Bu hafta oynanacak olan Ç.Rizespor karşılaşması artık dananın kuyruğunun kopacağı hafta olacak. Temsilcimiz bu deplasmandan puan veya puanlar çıkarırsa çok rahatlayacak. Neden olmasın. Karabükspor geçen hafta öyle yapmadı mı?

Beşiktaş'ı son dakika golüyle deviren Karabük, Rize deplasmanından da 3 puan çıkartmayı başarmıştı. Darısı Torku Konyaspor'un başına...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR