Tabiat parkı sayısı artıyor

Tabiat parkı sayısı artıyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığından, Gaziantep'te koruma statüsü verilerek ilan edilen 2 yeni tabiat parkıyla, Türkiye'deki tabiat parkı sayısının 208'e yükseldiği bildirildi- Bakan Eroğlu:"Bu alanlara olan farklı kullanım taleplerini kontrollü ve planlı bir

ANKARA(AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığından, Gaziantep'te koruma statüsü verilerek ilan edilen 2 yeni tabiat parkıyla Türkiye'deki tabiat parkı sayısının 208'e yükseldiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce korunan alanlara yeni halkaların eklendiği belirtilerek, Gaziantep sınırları içinde 2 yeni tabiat parkının ilan edildiği bildirildi.

Alleben Tabiat Parkının Şahinbey ilçesi Gerciğin ve Yamaçtepe Mahallesi sınırlarında yer aldığı ve 2 bin 820 dekar ormanlık alandan oluştuğu, Huzurlu Tabiat Parkının ise İslahiye ilçesi Huzurlu Yaylası'nda yer alan bin 520 dekarlık ormanlık alandan meydana geldiği bilgisi verildi.

Gaziantep'te koruma statüsü verilerek ilan edilen bu tabiat parkları ile kentte tabiat parkı sayısının 4, korunan alan sayısının ise 6 olduğu belirtilerek, ülke genelinde ise tabiat parkı sayısının 208'e yükseldiği belirtildi.

- "Hedef, gelecek kuşaklara milli bir miras olarak aktarmak"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak Türkiye'nin tabii, kültürel rekreasyonel kaynak değerlerine sahip bölgeleri milli park, tabiat parkı, tabiat koruma alanı ve tabiat anıtı olarak ayırarak, koruma altına aldıklarını belirtti.

Korunan alanları hem sayıca hem de sahip oldukları büyüklükler bakımından artırdıklarına vurgu yapan Eroğlu, Türkiye'nin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerini koruyarak, sürdürülebilirliğini sağladıklarını ifade etti.

Eroğlu, "Bu alanlara olan farklı kullanım taleplerini kontrollü ve planlı bir şekilde karşılayabilmek ve buraların koruma, kullanma dengesini gözeterek, gelecek kuşaklara milli bir miras olarak aktarmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Korunan alanların, geçmişte yalnızca insan faaliyetlerinin yasaklandığı ya da sınırlandığı alanlar olarak algılandığını anımsatan Eroğlu, "Korunan alanlar, günümüzde artık bilimsel değeri yanında, estetik değeriyle de koruma altına alınan, sahip oldukları kaynak değerleri ile rekreasyonel kullanımlara imkan tanıyan, toplumun gelişimine katkıda bulunan alanlar olarak da algılanıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.