Tablet bilgisayar uygulaması sonuçları açıklandı

Tablet bilgisayar uygulaması sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri 1'nci ve 2'nci sınıf "tablet bilgisayar uygulaması" sonuçları açıklandı- Uygulamada genel zihinsel yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinde

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bilim ve Sanat Merkezleri 1'nci ve 2'nci sınıf "tablet bilgisayar uygulaması" sonuçları açıklandı.

MEB'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitimlerine devam edecek 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulaması 27 Şubat-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

Uygulamada genel zihinsel yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinden belirlendi. Her soru 10 puan olmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirildi. 1'inci sınıflarda genel zihinsel yetenek alanı için 330 taban puan, 2'nci sınıflar için genel zihinsel yetenek alanı için 380 taban puan olarak, resim ile müzik yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden belirlendi. 1'inci sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 300, 2'nci sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 340 oldu.

Bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilere en kısa zamanda il tanılama sınav komisyonu tarafından randevuları verilerek, öğrencinin devam ettiği örgün eğitim kurumu tarafından velilere bilgilendirme yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.