Tacikistan çatışmalarda yer alan vatandaşlarını geri çağrıyor

Tacikistan çatışmalarda yer alan vatandaşlarını geri çağrıyor
Tacikistan, Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yer alan vatandaşlarından geri dönmelerini istedi

DUŞANBE (AA) – Tacikistan, Suriye ve Irak'taki silahlı çatışmalarda yer alan vatandaşlarını kendi iradeleriyle ülkeye geri dönmeleri durumunda cezalandırmayacak.

Tacikistan Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Rahman Ahmadzod, başkent Duşanbe'de düzenlediği basın toplantısında, çok sayıda Tacik vatandaşının Suriye ve Irak'ta bulunduğunu ve bunların önemli kısmının DAEŞ'in safında yer aldığını söyledi.

Ahmadzod, Suriye ve Irak'taki silahlı gruplar safında yer alan Tacik vatandaşlarının ülkeye geri dönmesini sağlamaya çalıştıklarını ve geçen sene 120 Tacik vatandaşının ülkeye geri döndüğünü kaydetti.

Ahmadzod, Suriye ve Irak'taki silahlı çetelerin safında yer alan Tacik vatandaşlarının pişman olarak, kendi istekleriyle ülkeye geri dönmeleri durumunda cezalandırılmayacağını vurguladı.

Güvenlik birimleri, bin civarında Tacik vatandaşının Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yer almak üzere çeşitli dönemlerde ülkeden ayrıldığını tahmin ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.