Tacikistan iki ayda 311 milyon dolar açık verdi

Tacikistan iki ayda 311 milyon dolar açık verdi
TAŞKENT (AA) – Tacikistan'ın dış ticaret hacmi bu yılın ocak-şubat döneminde yüzde 4,7 azalarak 586,4 milyon dolar olarak gerçekleşirken, dış ticaret...

TAŞKENT (AA) – Tacikistan'ın dış ticaret hacmi bu yılın ocak-şubat döneminde yüzde 4,7 azalarak 586,4 milyon dolar olarak gerçekleşirken, dış ticaret açığı da 311,2 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Tacikistan Devlet İstatistik Kurumundan yapılan açıklamaya göre, yılın ilk iki ayında ülkenin dış ticaret hacmi yüzde 4,7 gerileyerek 586,4 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada, yılın ocak-şubat aylarında ülke ihracatının 137,6 milyon dolar, ithalat hacminin ise 448,8 milyon dolar olduğuna vurgu yapılırken, bu dönemde ülkenin dış ticaret açığının ise 311,2 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Tacikistan'ın bu dönemde 86 ülke ile dış ticaret gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, ülkenin en büyük ticari ortakları arasında Çin (150 milyon dolar), Rusya (140 milyon dolar) ve Kazakistan'ın (92 milyon dolar) yer aldığı dile getirildi.

Geçen sene Tacikistan'ın dış ticaret hacmi yüzde 18 (950 milyon dolar) azalarak 4,3 milyar dolar olurken, dış ticaret açığı da 2,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.