Tacikistan, tavuk derisi ve hayvansal yağ ithalatını yasakladı

Tacikistan, tavuk derisi ve hayvansal yağ ithalatını yasakladı
Tacik Standart Kurumu kalitesiz ürünlerin ülkeye girişini engellemek amacıyla tavuk derisi ve hayvansal yağı ithalatını yasakladığını duyurdu

TAŞKENT (AA) – 2016'nın başında yumurta ithalatını engelleyen Tacikistan'da, bu kez de kalitesiz ürünlerin ülkeye girişini engellemek amacıyla tavuk derisi ve hayvansal yağın ülkeye ithalatı yasaklandı.

Tacik Standart Kurumu, ülkeye kalitesiz ürünlerin girmesini önlemek amacıyla, tavuk derisi ve hayvansal yağının ithalatını yasaklarken palm yağının ithal edilmesini de yasaklayacak karar alınmasına ilişkin çalışmalar başlattığını duyurdu.

Tacik Standart Kurumu Basın Sözcüsü Murod Aşurov, yaptığı açıklamada, tavuk derisi ve hayvansal yağın ithal edilmesinin yasaklanmasına ilişkin kararın, ülkeye kalitesiz ürünlerin girmesini engellemek ve tüketicilerin hak ve sağlığını korumak amacıyla alındığını bildirdi.

Aşurov, 2016 yılı başında yumurta ithalatının yasaklandığını hatırlatarak, artık ülkedeki tavuk fabrikalarının piyasaya yeterince cevap verebilecek yumurta üretimi kapasitesine ulaştığını dile getirdi.

Aşurov, ayrıca palm yağının ülkeye girişinin de yasaklanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Aşurov, Tacik Standart Kurumunun Tacik iş adamlarınca ithal edilmekte olan palm yağının içerdiğinin incelendiğini belirtti.

Aşurov, ayrıca yılın ilk üç ayında ülkeye sokulan ve kalitesiz olduğu tespit edilen 90 ton et ve 150 ton bitki yağının imha edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.