Tacikistan'da 16 Kasım “Cumhurbaşkanı Günü" oldu

Tacikistan'da 16 Kasım “Cumhurbaşkanı Günü" oldu
TAŞKENT (AA) – Tacikistan'da 16 Kasım "Cumhurbaşkanı Günü" olarak kutlanacak. Tacikistan Parlamentosunun alt kurulu Temsilciler Meclisi, ülkede 16 Kasım'ın...

TAŞKENT (AA) – Tacikistan'da 16 Kasım "Cumhurbaşkanı Günü" olarak kutlanacak.

Tacikistan Parlamentosunun alt kurulu Temsilciler Meclisi, ülkede 16 Kasım'ın "Cumhurbaşkanı Günü" olarak bayram ilan edilmesini kararlaştırdı.

Parlamentonun bugün düzenlenen Genel Kurulunda, "Bayram Günleri" yasasında değişiklik ve eklemelerin yapılmasına ilişkin öneri görüşülerek kabul edildi. Buna göre, ülkede 16 Kasım "Cumhurbaşkanı Günü" olarak kutlanacak, ancak gün nedeniyle ülkede tatil ilan edilmeyecek.

Yasa değişikliğine ilişkin Mecliste konuşan milletvekili Mevlüde Kalandarzade, 16 Kasım'ın "Cumhurbaşkanı Günü" ilan edilmesinin ülke anayasası ve yasalarıyla çelişmediğini, ayrıca herhangi bir ek harcama gerektirmediğini belirtti.

Kalandarzade, söz konusu yasa değişikliği ile "Ulusun Lideri" statüsüne sahip Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın yeni devletçiliğin teşekkülü, ulusal devletin yeniden oluşumu ve ülkede barış ile istikrarın sağlanması yolundaki büyük hizmetlerinin de dikkate alındığını vurguladı.

İç savaşın devam ettiği 16 Kasım 1992'de düzenlenen Tacikistan Yüksek Konseyinin Genel Kurul toplantısında, İmamali Rahman Yüksek Konsey Başkanı olarak seçilirken, Kasım 1994'teki ilk cumhurbaşkanı seçimlerini kazandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.