Tacikistan'da kabinede değişiklik

Tacikistan'da kabinede değişiklik
Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, imzaladığı kararname ile kabinede değişiklik yaptı

DUŞANBE (AA) - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, imzaladığı kararnameyle kabinede bazı değişiklikler yaptı.

Kararnameye göre, eski Cumhuriyet Başsavcısı Şerhon Salimzoda Uyuşturucu Kontrol Kurumu Başkanlığına getirilirken, Uyuşturucu Kontrol Kurumu Başkanı olarak görev yapan Rustam Nazarzoda ise Acil Durumlar ve Sivil Savunma Devlet Komitesi Başkanı olarak atandı.

Aynı kararnameyle, Acil Durumlar ve Sivil Savunma Komitesi Başkanı Hayriddin Abdurahmanov da emekliliğe ayrılan Saydamir Zuhurov'un yerine Devlet Sırları Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Rahman, geçen ay sonunda da kabinede bazı değişiklikler yapmıştı. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı olarak görev yapan kızı Ozoda Rahman, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığına getirilmişti.

Bu son kararnameyle, Ozoda Rahman'ın yerine de Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı'nın Afganistan Özel Temsilcisi Nizomiddin Zohidi Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı olarak görevlendirilirken, Mahmadşarif Hakdod da Dışişleri Bakanı Yardımcılığına atandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.