Tacikistan'da KGAÖ askeri tatbikatı

Tacikistan'da KGAÖ askeri tatbikatı
Tatbikata, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi ülkelerin silahlı kuvvetlerinin askeri keşif ve istihbarat birimleri katılıyor

TAŞKENT (AA) - Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkeleri silahlı kuvvetleri istihbarat birimleri Tacikistan'ta ortak tatbikat düzenliyor.

Başkent Duşanbe yakınındaki Magob askeri poligonunda başlayan "Arama-2016" adlı tatbikatın açılış törenine Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo, KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, KGAÖ Birleşik Silahlı Kuvvetleri Başkanı Korgeneral Anatoliy Sidorov katıldı.

Bordyuja, törende yaptığı konuşmada, istihbarat birimlerinin terör ve saldırgan çetelerin tespit edilerek imha edilmesi ve kriz durumlarının oluşumunun önlenmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. Tatbikatta istihbarat ve keşif birimlerinin ortak hareket etmesi ve ortak yönetiminin daha da tekamülüne önem verileceğini belirten Bordyuja, Arama-2016'nın bu birimlerin askeri potansiyelinin arttırılmasını amaçladığını söyledi.

Bakan Mirzo da sınır komşuları Afganistan'daki terör olaylarının kendilerini tedirgin ettiğini, bu nedenle Tacikistan'ın askeri olarak her daim hazırlıklı olmasını gerektirdiğini vurguladı.

Dağlık bölgelere sızan terör çetelerinin tespit edilmesi, istihbarat bilgilerinin elde edilmesi ve analizi ile söz konusu çetelerin yok edilmesine yönelik eğitim çalışmalarının yapıldığı tatbikat 22 Nisan'a kadar sürecek.

KGAÖ üyesi Rusya, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın silahlı kuvvetlerinden bin 500'e yakın askeri, radyoelektronik ve havadan istihbarat birimi görevlisinin katıldığı tatbikat, Duşanbe yakınlarındaki Magob ve Laur poligonlarında düzenleniyor.


Tacikistan'da KGAÖ askeri tatbikatı

Tacikistan'da KGAÖ askeri tatbikatı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.