Tacikistan'da sel

Tacikistan'da sel
Selde 2 bin 500'den fazla ev hasar gördü

TAŞKENT (AA) - Tacikistan'ı son birkaç gündür etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı selden 2 bin 500'den fazla evin hasar gördüğü bildirildi.

Tacikistan Acil Durumlar Komitesi Başkan Yardımcısı Muhammadcan Saidzade, ülkede 11-12 Mayıs'ta aşırı yağışların neden olduğu selde 2 bin 500'den fazla evin hasar gördüğünü ve afetin yol açtığı zararın giderilmesi için kriz masası kurulduğunu söyledi.

Saidzade, afet bölgesinde 100'den fazla kurtarma görevlisinin çalıştığını, tehlikeli kesimlerde yaşayan vatandaşların tahliye edildiğini belirterek, afetzedelere ve zararın karşılanmasına yardım için uluslararası toplumdan destek isteyeceklerini kaydetti.

Tacikistan'ın hali hazırda afetzedelere gereken yardımı yaptığını ifade eden Saidzade, ülkede 19 Mayıs'ta etkili olması beklenen şiddetli yağışın, sel, toprak kayması ve heyelanlara yol açabileceği uyarısında bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.