Tacikistan'da Silahlı Kuvvetler Günü

Tacikistan'da Silahlı Kuvvetler Günü
Üstün başarı sergileyen 45 ordu mensubuna daire hediye edildi

TAŞKENT (AA) - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, üstün başarı gösteren 45 asker ve subaya Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla daire hediye etti.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Tacikistan'da, Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 23. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Rahman, Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla, üstün başarı gösteren 45 asker ve subaya hediye edilen dairelerde incelemelerde bulundu.

Dairelerinin anahtarını Rahman'dan alan ordu mensupları ülke yönetiminin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Rahman'ın Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında ise barış, huzur, ulusal devletçiliğin gelişme süreci, devletin istikrarı ve toplumun güvenliğinin ordunun sorumluluk bilinci ve sadakatine bağlı olduğunu belirtti.

Rahman, bağımsızlığın ilk yıllarından bu yana ordunun modernizasyonu yolunda büyük ilerleme gösterdiklerini kaydederek, hükümetin çabaları sonucu ordunun her türlü donanım ve imkana sahip bir konuma geldiğini vurguladı.

Tacikistan'da iç savaşın devam ettiği yıllarda, 23 Şubat 1993 tarihinde başkent Duşanbe'de askeri geçit töreninin yapılmasının ardından, hükümet bu tarihi "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak kutlamaya karar vermişti. Eski Sovyetler Birliği döneminde de 23 Şubat, Sovyet Ordusu Günü olarak kutlanıyordu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.