Tacikistan'da yurt dışına çıkacaklara sıkı denetleme

Tacikistan'da yurt dışına çıkacaklara sıkı denetleme
Tacik makamları, yurt dışına çıkacak vatandaşlardan "nereye ve ne amaçla gittiğine" ilişkin açıklama isteyecek

TAŞKENT (AA) – Tacikistan, Suriye ve Irak'taki terör örgütlerine binden fazla vatandaşının katıldığının belirlenmesi üzerine yurt dışına çıkacaklar için sıkı denetleme getirdi.

Tacikistan Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlardan "nereye ve ne amaçla gittiklerine" dair ayrıntılı bilgi vermeleri istenecek.

Tacik vatandaşlarını Irak ve Suriye'de DAEŞ dahil çeşitli terör örgütlerine katılmaya teşvik edenlerin belirlenmesi için de çalışmalar arttırıldı.

Açıklamada, son dönemde Suriye ve Irak'taki terör örgütlerine katılmak üzere ülkeden ayrılmak isteyen 34 Tacik vatandaşının yetkili birimlerce tespit edilerek yurt dışına çıkışının engellendiği belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Rahman Yusuf Ahmadzad, daha önce yaptığı açıklamada, halen bin 94 Tacikistan vatandaşının Irak ve Suriye'deki terör örgütlerine katıldığını belirtmişti. Geçen yıl bu ülkelerdeki çatışmalarda yer alan 147 vatandaşın ülkeye döndüğünü kaydeden Ahmadzad, DAEŞ üyesi 780 Tacik vatandaşı hakkında ise arama kararı çıkartıldığını vurgulamıştı.

Tacikistan'da terör örgütlerine üye olan vatandaşlar, yürürlükteki suç yasası gereği, yasa dışı örgüt kurmak ve üye olmak, yasa dışı örgütleri desteklemek gibi suçlardan 12 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilebiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.