Tacikistan'daki insan hakları ihlalleri İstanbul'da protesto edildi

Tacikistan'daki insan hakları ihlalleri İstanbul'da protesto edildi
İSTANBUL (AA) - Tacikistan'da İslami Uyanış Partisinin kapatılması ve yaşanan insan hakları ihlallerini protesto etmek amacıyla toplanan grup, Tacikistan...

İSTANBUL (AA) - Tacikistan'da İslami Uyanış Partisinin kapatılması ve yaşanan insan hakları ihlallerini protesto etmek amacıyla toplanan grup, Tacikistan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu önünde gösteri yaptı.

20 kişilik grup, Tacikistan hükümeti ve Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov aleyhinde slogan atıp basın açıklaması yaptı.

Muhammed Seyyid Rızai, mensubu oldukları siyasi hareketin hiçbir geçerli sebep gösterilmeden terör örgütü ilan edildiğini belirterek, Tacikistan genelindeki tüm muhalif hareketlerin güç gösterilerek bastırıldığını anlattı.

Rızai, pek çok aktivistin ve insan hakları savunucusunun faili meçhul bir şekilde hayatını kaybettiğini iddia ederek, cezaevlerinde de yüzlerce politik mahkumun olduğunu ve bunların sistematik olarak işkence gördüğünü ifade etti.

Ülkede özellikle dini ve sosyal yaşama da katı bir şekilde müdahalede bulunulduğunu aktaran Rızai, Tacikistan'daki pek çok tarihi caminin kapatılarak müzik merkezi haline getirildiğini savundu.

Tacik aktivist Muhammed Sabir Abdulkahar da hükümetin, mensubu oldukları siyasi hareketleri terör örgütü şeklinde nitelendirdiğini anlatarak; "Ancak asıl terörist bizler değil, Tacikistan halkına özgürlüğü çok gören Tacik hükümeti ve Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov'dur" dedi.

Grup, eylemin ardından olaysız ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.