Halil Özkan

Halil Özkan

TADINDA BIRAKMAKTA FAYDA VAR

TADINDA BIRAKMAKTA FAYDA VAR

Teknolojinin gelişmesi ve cep telefonunun hayatımıza girmesiyle insanlar birbirleri ile her saniye anlık olarak iletişim kurabiliyor. Yine aynı şekilde eskiden insanlar çamaşırlarını saatlerce elleriyle yıkıyorlardı. Hem zaman kaybı hem de çok fazla su israf ediyorlardı.

Ama çamaşır makinesi çıktıktan sonra her açıdan tasarruf sağlandı.

Bunun yanı sıra teknolojinin zararları da vardır.

Gün geçtikçe gelişen teknoloji insan hayatına büyük etki edecek faydalar sağlamaya başladı. İster istemez gelişen teknoloji haliyle bizi tembelleştirmeye sevk etti.

Teknolojinin gelişimiyle oldukça zararlı etkileri de ortaya çıkmıştır.

Bu zararlı etkileri engellemek de oldukça zordur. Teknolojik cihazlar etrafa radyasyon yaymakta ve buna bağlı olarak birçok yeni hastalık ortaya çıkmaya başlamıştır.

Çocukların ellerinden eksik olmayan teknolojik araçlar (tablet, telefon, bilgisayar) içindeki bağımlılık yapan oyunlar, çocukların zihinsel gelişimini etkilemektedir. Ayrıca birçok yetişkin insanlarda bilgisayar karşısında saatlerce keyfi olarak ya da iş amaçlı vakit geçiyor. Bunun sonucunda da hem zamanını boş yere zaman israfı hem de bel fıtığı, boyun fıtığı veya obezite gibi hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Teknolojiyi yararı dokunacak şekilde kullanmalı, hayatımızı kötü etkilememesi için tadında bırakmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR