Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Akyürek’in abiliği, polisin sopası…

Tahir Akyürek’in abiliği, polisin sopası…

Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri, dostumuz Galip Marlalı dün itibari ile Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Medya ve İletişim Müdürü olmuş.

Bunu da sosyal medyada şu şekilde paylaşmış

“Gönüller bizimle olsun...

16 Şubat 2016 günü itibari ile Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Medya ve İletişim Müdürü olarak görev almış bulunmaktayım.

Makamların geçici; gönüllerin kalıcı olduğunun bilinciyle, "lazım olunan yerde huzurlu hizmet edenlerden olun" sözünün gereğince, bu şehre bir hizmetli olarak çalışmamızı bahşeden yaradana hesapsız şükür”…

………

Önce Galip kardeşimizi yeni müdürlüğü nedeni ile yürekten kutluyor, bu görevi de en iyi şekilde yapacağına yürekten inanıyoruz. Bazı kelimeler manidar ve göndermeli idi(!). Çünkü işin perde arkasını biliyorduk.

Bu atamayı bir gün önceden duymuştuk. Hatta Galip ile de telefonla konuşup doğum gününü atlamış gibi rol yapıp zarflamıştık. Ama bizimki uyanık ya yemedi. Sadece bugüne öğle yemeğine söz verdi.

İşte tam bu noktada siz sevseniz de sevmeseniz de Tahir Başkanımı bir kez daha yürekten ama lafta değil yürekten kutladık.

Bir insan bu kadar akıllı, bu kadar sabırlı ve bu kadar da büyük düşünebiliyordu. Siz en yetkili amir olacaksınız kimseyi kırmayacaksınız, kimseyi üzmeyeceksiniz, kimseyi mağdur etmeyeceksiniz hep susacaksınız.

Çünkü bizim biraz sonra aşağıda yazacaklarımızı pardon yazamayıp kenarından köşesinden dolandırıp ima edeceklerimizi Sayın Başkan son yıllarda bire bir raporlu, belgeli, fotoğraflı olarak birilerinin ne sıkıntılı olduğunu adından iyi biliyordu. Ama sabrediyordu. Hatta arada bir de bize takılıyordu “Bizimkiler işte….” deyip gülüp geçiyordu. 

Mesela yine o katta Tanıtım ve Organizasyonun akıllı cin gibi kendisi gibi renkli pantolonlu dostumuz Süleyman Sayan’da sıkıntılarından dolayı son aylarda başka bir Daire Başkanlığı’na başlamış şimdi de yeni bir yere ya geçti ya da geçmek üzereydi.

 

HANÇERLİ BAŞKANIM DÜN YİNE HAKLI İDİ

Dün görüştüğümüz büyüklerimizden birisi de Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli idi. Sayın Başkan için kim ne derse desin kendi alanında dahası derinlikte ilk üçte olur. Bize sitemi Konya’nın en büyük Luna Park’ının gazetemizde gerekli şekilde verilmeyişine idi. Sonradan baktım ki Başkan yüzde yüz haklı idi. O zaman biz de huzurlarınızda Karataylılardan, Belediyeden ve Başkanımızdan özür dileriz. En kısa sürede de bu konuyu telafi ederiz inşallah.

POLİSİN SOPASI OLMAZSA OLMAZ…

Dün öğle saatlerine kadar gazeteye üç defa geldik, gittik. Şehri hızla turladık, ziyaretler yaptık. 8 sularında Dedeman Kavşağı’nda polis otosunu ve polisleri görünce aracımızı ileride bir kenara çektik ve iki dakikalık gözlem yaptık. Polisler orada olunca dolmuşlar döner kavşakta yolcu indi bindisi yapmıyorlar ileriye gidip sağda duruyorlardı. 

Anıt bölgesinde ise rutin araç ruhsat ve kimlik kontrolü vardı. Millet tespih tanesi gibi sıraya geçiyordu. Biz de geçtik. Her şey kibar ve güzeldi.

Demek ki sıkı ve sopa olmadan biz olmayacağız. Ne kadar acı, ne kadar düşündürücü değil mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Savaşı zenginler çıkarırmış, yoksullar da ölürmüş.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Zafer otobüs durağında otobüsten inen yolcu otobüsün önünden, arkadan gelen araçları görmeden karşıdan karşıya geçmediği zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR