Tahir Akyürek'ten Konya Metro açıklaması!

Tahir Akyürek'ten Konya Metro açıklaması!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "dönüm noktası olacak" dediği Konya Metrosu hakkında da mimarlara bilgi verdi.

Mimarlar Odası’nın istişare toplantılarına bu hafta konuk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek katıldı. 

Oda Başkanı Mustafa Kaş, Başkan Akyürek’e hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Yerel yönetimlerle işbirliğine her zaman açık olduklarını ifade eden Kaş, mimarların beklenti ve taleplerini ifade ederek, "Plan notu ve meclis kararları çok sayıda alınıyor ve yönetmeliği uygulamakta zorlanıyoruz. Belediye davet ederse biz Kent Estetiği Komisyonuna mutlaka yönetim kurulu üyelirimizden birini başkan yada ikinci başkan seviyesinde veririz" dedi.

'ÇEVRE YOLUNDA GEÇ KALDIK'

Başkan Tahir Akyürek de şehrin değişimi ve gelişimi noktasında mimarların özel bir yerinin olduğunu söyledi. 

Kentin estetiği ve kimliği noktasında fikir alışverişinin önemli olduğunun altını çizen Başkan Akyürek, kentin ulaşımı noktasında yapılan hizmetlerden de bahsederek,  "8-10 tane daha köprülü kavşak projemiz var. Mimarlar genellikle köprülü kavşakları çözüm görmez ama tam çözüm değil zaten, trafiğe hızlandırıyor sadece. Nispi çözüm üretiyor, hiçbir çözüm yüzde 100 olmuyor bu işlerde... Geç kaldığımız nokta çevre yolu... Trafik Ulaşım Mastır Planına göre, çevre yolu trafiğin üçte birini dışarıya alacak. Çok büyük bir imkan sağlayacak. Maalesef o konuda Konya olarak ülke olarak geç kaldık. Bu bir hükümet projesi... Ahmet Davutoğlu döneminde projelendirilmeye çalışıldı, yeni hükümetimiz döneminde 68 kilometresi ihale edildi. Biraz kolay yerden başlandı, Karaman yolundan... İstanbul yoluna kadar olan bölüm ihale edildi." dedi.

KONYA METRO PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Akyürek, mimarlara “toplu ulaşımda yeni bir dönüm noktası olacak” dediği Konya Metrosu hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

"Eski Sanayi, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan, İstasyon, Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi etabı ilk etaplanan bölüm. Yaklaşık 25 kilometre. İkinci etabı gelecek sene ihale edilecek. Üniversiteden, Meram istasyonuna kadar olan bölüm. Aladdin Tepesi'nin yan tarafından devam edecek. Mevcut tramvay hattıyla entegre, inme-binme acısından.Biz de inşallah bu sene imkanlarda bir sıkıntı olmazsa Ulaşım Mastır Planı ölçeğinde iki etapta raylı sistem çalışması yapacağız, cadde tramvayı metroya entegre... Birinci etabı Barış Caddesi, Halil Ürün Caddesinden Koyuncu'nun oradan metro istasyonuyla ve hızlı trenle Eski Sanayi'de birleşen bir etap... Bir başka etap çalışmasında proje olarak talimatlandırdım. Adliye-Aladdin Hattı'nın Şehir Hastanesi'ne sonra da Aslım Caddesinden, organizeye Bilim Merkezine kadar ulaşmasını istediğimiz bir cadde tramvayı hattı..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.