Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkan Hayatının Performansını Sergiliyor

Tahir Başkan Hayatının Performansını Sergiliyor

Dün bizim gazete dahil Konya basınında Tahir Başkan ile muhterem eşlerinin ağaç dikim görüntülerini gördükten sonra bugün bu yazıyı yazmaya karar verdim.

*****

Sandığa gitmeden Tahir Başkan’ın şu yüksek performansının hakkını vermez isek inanın Başkan öbür dünyada bizden alacaklı duruma geçiverir. (Şu an itibariyle biz alacaklı olduğumuza inanıyoruz!)

*****

90’lı yıllardan bu yana Konya’da yerel bir gazeteci olarak Tahir Akyürek’i takip etmeye çalışırız. Hele hele Fazilet Partisi İl Başkanlığı dönemlerinde Tahir Başkan ile çok daha samimi idik. Allah kimsenin başına vermesin geçirdiği korkunç kazanın ardından ise Tahir Başkan bizim için artık ağabey oluvermişti.

*****

Millet olarak fazlası ile duygusalızdır. Başkan’ın o kaza sonrası ambulanstan indirişini izlerken, ardından iyileşme süreci ve bir baba olarak evlat acısının yüzündeki o izlerine bakarken siyaseti, başkanlığı benim için hep son sıraya düşmüştür. Ve biz bir insan olarak tamamen kendisine ısınmış, inanmıştık.

*****

Aradan yıllar geçti Tahir Başkan şehrin 1 numarası oldu. AK Parti ile tavan yaptı. Birilerinin iddiasına göre “ulaşılamaz” oldu ama bizim ikili sıcak ve samimi ilişkimiz hiç bozulmadı. Hatta görevimiz gereği belediyeyi ve çalışmaları en çok eleştiren gazeteci(!) olmamıza rağmen bu kez Tahir Başkan büyüklüğünü gösteriyor bazı olumsuzlukları görmezden geliyor ve yeri geldiğinde de bize haklılığımızı iade ediyordu.

*****

Bu noktada şunu itiraf etmek isterim ki Tahir Başkan’ı siyasi hayatı boyunca şu son bir, iki ayda olduğu kadar yüksek tempolu görmemiştim. Tahir Bey bu seçimlere girerken kazanma kaygısından çok yeni rekorlar peşinde koşan bir atlet gibi.

Bu performans sandığa ne kadar yansır onu bilemem. Çünkü sandık yerel seçim yarışından öte genel seçim atmosferinde gidiyor.

*****

Yiğidi öldürme gibi, ne bir niyetimiz ne de hakkımız var. Sabahın köründen gece yarılarına kadar dağ, taş, ova, köy, kasaba, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden koşturan Tahir Akyürek Bey bu günlerde inanılmaz bir performans içerisinde.

Bu tempoyu iyi tanıdığıma inandığım beni bile şoke ediyor. Şehir yatarken Tahir Başkan o mütevazi ekibi yollara düşüyor. Gece karanlığında herkes evinde sıcacık televizyonların karşısında iken Tahir Başkan hâlâ kahvehaneleri dolaşıp, şehri ve yapılacakları anlatıyor.

Kızdığımız zaman, öfkelendiğimiz zaman eleştirdiğimiz Sayın Başkan için bugün de şehir adına teşekkür ve tebrik yazımızı yazmak bizim boynumuzun borcu olmuştur.

*****

Yarın yine belediyenin aksayan bir yönünü görürsek yazabiliriz ama bugün Başkan için tebrik günü.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın sözü "Hikmet" bakışı "İbret" susması "Ders" olmalı…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ankara Yolu Ganioğlu göbeğinde ışık ihlali yapmadığımız zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR