Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkan Usta Filan Değil!

Tahir Başkan Usta Filan Değil!

Allah’a şükürler olsun ki yavaş yavaş seçim lafı bitmeye başladı. Az kaldı sabredin. Üç, beş gün daha konuşuruz ve haftaya bugün inşallah herkes kendi işini konuşmaya başlar.

Bugün izninizle yine sandık sonuçlarından söz etmek istiyoruz.

Artık Konya’da merkezde ilçelerde, köylerde kasabalarda AK Parti’nin tartışılmayacak ezici üstünlüğünü kabul etmeyenin aklından şüphe etmek gerekir.

Son seçimlerin ardından herkes olayı kendi penceresinden bakarak değerlendiriyor.

Şimdi AK Parti dışında bana göre Konya’da kaybedenler olarak MHP, CHP, SP, BBP, BDP’ye oy veren her kesimden eş dost, tanıdık tanımadık insanla mesleğimiz gereği sohbet etmeye devam ediyoruz. Bu tüm farklı partilere mensup bizim insanımız önce kendi açılarından bir önceki seçimlere göre “kazandıklarını” iddia eder etmez, “Ama burada yerel seçim yapılmadı ki. Biz Başbakanla yarıştık” gibi genel bir savunma yapıyorlar.

*****

AK Parti’ye oy verenler ise çok mutlular. Kazanmanın ötesinde bu ezici üstünlüğün keyfini çıkartıyorlar. Ama sohbetin ikinci aşamasında iş başkanlarımıza gelince bir ince detaya girip kendilerince ufak tefek dudak bükmeler başlıyor.

Mesela dün böyle bir sohbette işin keyfini çıkaran iş adamımız, “Ama bu dönem Tahir Başkan şunları şunları kesin yapmalı. Yoksa olmaz” deyince dayanamadım; “Abi iyisin hoşsun ama bak büyük konuşuyorsun. Yoksa olmaz kelimesi ne demek. Daha iki gün önce Sen Tahir Başkan’a oy atmadın mı? Yoksa Özkafa’ya mı attın?” diye sordum. Abimiz hemen dikildi; “Uğur sen de beni çok iyi tanıyorsun. Benim kimseye minnetim olmaz. Ama ben oyumu Tahir’e atmadım. Tayyib’e attım”…

*****

İşte size bu işin ince çizgisi.

Eğer Allah ömür verirse. Ve bir beş yıl daha elimiz kalem tutar da yazmaya devam etmek nasip ise kimse bana Tahir Başkan’ı şikayet etmesin.

Evet, Tahir Başkan tam beş sene önce bana doksan artı da öyle bir gol atmıştı ki. O golün acısını tam beş yıl içimde hissettim. Ama pazar günü sonuçlar açıklandı ya. O golün acısı benden çıktı. Şimdi Tahir Başkan da (!).

İnşallah beş yıl önce Başkan’dan o doksan artıda çataldan yediğimiz golü (!) de önümüzdeki günlerde paylaşırız. Çünkü ben bunu paylaşmak için tam beş yıldır bekliyorum.

*****

Tekrar gelelim, “Ben oyumu Tahir’e değil, Tayyip’e attım” diyenlere. Yok öyle evirme çevirme ve de kıvırma.

Tahir Başkan kim ne derse desin. Kim ne bahane bulursa bulsun pazar akşamı siyasetteki büyüklüğünü ilan etmiştir.

Başkan’ın aldığı oya bakın. (Geçerli 1,2 milyon oyun 3’te 2’sini aldı.) Arttırdığı oya bakın. Ondan sonra da karşıma gelin. Ya da başkanı eleştirin.

Evet bir yerlere not alabilirsiniz. İnşallah bundan sonra da Büyükşehir’de gördüğümüz eksiklikleri, şehrimizdeki yanlışlıkları ve yamuklukları, Tahir Başkan’ın bire bir sorumlu olduğu sıkıntılı durumları adalet kavramı içerisinde yazmaya devam edeceğiz.

Amaaa kimse bana artık direk Tahir Başkan’ı eleştirmesin.

Çünkü artık Tahir Başkan USTA filan değil BÜYÜK USTA’dır.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan bisikletli sürücülerimiz Meram Yeni Yolda ters yönden bisiklete binmedikleri zaman ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR