Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkan’a ve Vali Erol’a şehir adına teşekkür borçluyuz

Tahir Başkan’a ve Vali Erol’a şehir adına teşekkür borçluyuz

Hafta sonu, yani cumartesi ve pazar trafik ne kadar tıkanırsa tıkansın, geçmiş hafta sonlarına nazaran ne kadar çok yorulursak yorulalım, Konya “Büyük şehir” olma adına dört dörtlük idi.
Konyaspor maçından sonraki Beşiktaş-Trabzon maçı, Hz. Mevlana’yı anma törenlerinin başlaması, on binlerce açık öğretim öğrencisinin sınav heyecanı, AK Parti ve MHP Kongreleri gibi olağanüstü durumlar 48 saate sığınca Konya’nın “büyükşehir” olduğunu hatırladık.
Bu büyük organizasyonların perde arkasında kalmayı tercih eden iki büyük aktörü vardı. Sayın Valimiz Muammer Erol Bey ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek.
Şehrin alanlarındaki 1 numaraları, bu organizasyonlara imza atabilmek adına hani yağmurun karın bizleri duman ettiği günlerde başta Ankara olmak üzere şehirlerarası yollarda kayan otomobillerinin içinde deyim yerinde ise “kelle koltukta” bu cumartesi ve Pazar günü için çalışıyorlardı.
Eğer hafta sonu normalin üzerinde sakız, simit, peynir şekeri satıldı ise, başta etli ekmekçilerimiz olmak üzere esnaf normal cironun üç beş katı yaparak para kazandı ise bu işin baş mimarları Sayın valimiz ile Tahir Başkan’dır.
Bu iki isim eğer becerebilirlerse Türkiye-Hollanda milli maçının dahi Konya’ya alınması için ilk temaslarını yapmış durumdalar.
Ve tüm bunlar olurken kim ne derse desin bu şehrin nabzını sizden bizden iyi tutan Tahir Başkan, “Yağmur çok yağsa da zemin çökse” diye dua edenleri biliyordu ve taa o günlerden bize aktarıyordu. Hatırlar mısınız geçen gün yazmıştık “Allah Tahir Başkan’ı çok seviyor”… 
Siz, siz olun bunu hiç unutmayın.  
…..
Her şey çok güzeldi ama bu işte “canı çıkan” olağanüstü alarma geçen hafta sonu burnundan gelen de bir kesim vardı. Peki kimde bunlar?
Bu kesim Emniyet teşkilatı idi. Polisler idi.
Konya Polis teşkilatı günler öncesinden bu organizasyonlara hazırdı. Ama Allah’a şükürler olsun ki kimsenin burnu kanamadan, olması muhtemel korkutucu ve üzücü olaylar yaşanmadan alnının akı ile iki zorlu günü geride bıraktı. 
Yiğidi öldürmeden hakkını vermemiz gerekirse Polis teşkilatı bu işten alnının akı ile çıktı.
Bu arada kendimize de bir pay çıkartalım mı?
Vallahi polislerden sonra alarma geçen ve olağanüstü iki gün yaşayan da biz gazeteciler idik. Ancak herkes görevini en iyi şekilde yapmaya Konya’daki güzellikleri kamuoyuna aktarmaya çabaladı. PUSULA yayın grubu olarak dünkü gazetemiz ile, internet haberlerimizle ve de yarın çıkacak olan SPOR LİFE ile bizde en iyiler arasında yerimizi alıyorduk.
Sonuç…
Şehir insanı olarak arka arkaya bu kadar dolu organizasyonlara hazır değildik. Tabii her şeyde bu kadar kusursuz ve dört dörtlük değildi. Cumartesi ve pazar bu kadar güzellik içerisindeyken bazı kesimlerin ulaşımdan, alış verişe kadar günlük hayatlarının da burnundan geldiğini biliyoruz. 
Onları da yetkilileri uyarmak adına daha sonraki günlere bırakırken bugünlük hepimiz adına önce Konya’ya büyük geçmiş olsun diyor, ardından da emek veren yetkili yetkisiz görünen görünmeyen herkese teşekkür ediyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Bir defa kaybolmaktansa iki defa sormak daha iyidir.
NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 
Elektrikli bisikletler yeni tehlike olmadan önlem aldığımız zaman ADAM oluruz.

        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR