Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKANIM MEDİNE’DE VAR DA BİZDE NİYE YOK?

TAHİR BAŞKANIM MEDİNE’DE VAR DA BİZDE NİYE YOK?

Güneş tam tepemize dikilmeden, sıcaklar kavurmaya başlamadan yine siz değerli okurlarımızdan gelenler ve bizzat kendimizin de yaşadıklarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey’den bir ricada bulunacağız.

Malum artık protokol cenazelerinden tutunda sade vatandaşımıza kadar büyük bir kesim cenazesini Üçler Mezarlığı yanındaki Hacı Veyizsade Camii’nden kılınıp buraya defnedilmesini arzu ediyor. Geçenlerde resmi bir ağızdan duymuştum, şehir merkezinde günde 20 defin işlemi olmuyormuş.

Cenazelerimiz artık KTO’nun yanındaki camiden buraya kaydırılınca cemaatten yeni bir istek doğdu. Cenazelerin oradan alınması çok yerinde ve doğru bir karardı. Her şeyden önce o bölgede zaten sıkıntılı olan trafik rahat bir nefes almış oldu.

Ama bu camimizde de özellikle sıcak havalarda vatandaş güneşin altında yanıyor. Ya da yağmur, kar altında cenaze namazı kılınıyor.

Çünkü yukarıda da dikkat çektiğimiz gibi bir ya da iki cenaze namazı kılınmıyor ki. Yeri geliyor altı yedi cenaze namazı kılınıyor.

Haaa bazı okurlarımız diyebilirler ki, “Toprağın altında ne yapacağız? Cayır cayır yanacağız. Burada buna dayanamaz isek yarın orada ne yapacağız?”

…………

Ne olur olaya böyle bakmayın.

Bizim güzel dinimiz kolaylıklar ve güzellikler dini değil midir?

Medine’ye gidenler bilirler. O mübarek beldede de bile insanların ibadetlerini yaparlarken rahat içerisinde huzurlu yapmaları sağlanmamış mı?

Buyurun o güzel toprakları görmeyenler için bu kareyi paylaşalım.foto-1-277.jpg 

Üstelik Türkiye’de de birçok ilde belediyeler vatandaşların cenaze namazlarından yağmurdan, güneşten korunması için buna benzer pek çok şemsiye yapmış.

Yine birileri çıkıp “Ama efendim orası tarihi bölge. Koruma altında. Anıtlar Yüksek Kurulu…” filan kandırmacasına girebilir.

O zaman da bu millet onlara rahmetli Erbakan Hoca’nın o müthiş kulaklarımızdan çıkmayan tınlamasıyla “Hadi oradaaan….” lafını eder.

Anıtlar Yüksek Kurulunun o eski havası, sözüm meclisten dışarı sivil Genel Kurmay Başkanlığı “eskidendi”…

Şimdi bir yöneticinin mantıklı isteği iki dudağının arasından çıkacak cümle emir gibi.

Bu nedenle kimse Tahir Başkan’a mazeret uydurmasın. Engel çıkarmasın.

Ve Tahir Başkanım lütfen şu işe bir el atın. Sizler de defalarca burada cenaze namazı kıldınız.

Bu millet haksız mı?

POLİSE TEŞEKKÜRLER

Dün malum bir bölgemizde özellikle hava karadıktan sonra adama kolundaki eşine bile sarkacak şekilde utanç verici terbiyesizlikten söz etmiştik ya.

Siz daha bu satırları okurken benim çok sevdiğim İsmail abim arıyor ve aynen şöyle diyordu “Uğur abi ya. Sen ne mübarek bir adamsın. Gece yazını okudum şimdi tam da o bölgeden geçiyorum. Ve polis kontrolde.”…

Şaşırdım İsmail abiye dedim ki “Ama abi iş gece oluyormuş”…

İsmail abi güldü;

“Sen ne diyorsun Uğur abi ben buradan sabah akşam geçerim. Bu işlerin sabahı akşamı mı olur? Polise ve size çok teşekkür ederiz”…

……….

Vallahi hep diyoruz. Allah polisten askerden güvenlik güçlerinden bin kere razı olsun.

Cenab-ı Allah’ım bu devlete millete zeval vermesin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnce sözler keskin kılıca benzer. Kalkanın yoksa geri dur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalar Mevlana türbesi önündeki ışıklarda kırmızı ışıkta geçip tramvayın ve araçların önüne aile boyu atlamadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR