Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkanım şu işin duasını alıver…

Tahir Başkanım şu işin duasını alıver…

Havalar inşallah ısınmaya başlıyormuş. Bu noktada tabi ki Meteoroloji’nin yalancısıyız. Meteoroloji’nin dedikleri ile son model cep telefonlarının gösterdikleri birbirini tutmasa da inanıyoruz işte. Meteoroloji kar yağacak dedikçe kara hasret kaldık. Hava yükselirken dün karı gördük şaşırdık. (Yazı konumuzdan sapmayalım özümüze dönelim)

Kim ne derse desin, kim ne kadar kızarsa kızsın, kim hangi konuda eleştirirse eleştirsin büyük başkanımız Tahir Bey yapacağını geç de olsa yapar güç de olsa yapar ve en iyisini yapar. Tahir Başkan o görevi bıraktığı zaman bazı şeyleri daha net görebileceğiz.

Tabii ki bu demek değildir ki Tahir Başkan “Süper Başkan” (!)

Hava sıcaklıklarının eksinin altında olduğu günlerde Hacı Veyis Camii’nde hiç cenaze namazına katıldınız mı?

Malum artık Üçler Mezarlığı’nın oradaki cami şehrin en önemli camilerinin arasındaki yerini aldı. Merhumun adına şanına ve de mütevazılığına yakışanın bu camii bu kadar ön plana çıktıkça, protokolde yer aldıkça bazı sıkıntılar daha çok ve daha net konuşulmaya başlanılıyor.

Caminin çevre düzenlemesi ya da çevresinin görüntü kirliliğinin önümüzdeki dönemde zaman içerişinde temizleneceğini biliyoruz.

Ancak camii içi ve çevresi ile gerçekten ihtiyaca cevap veremiyor.

Geçen gün 6 cenazenin bir anda kaldırıldığı gün cemaat içerde secdeye varamayıp birbirinin üzerine yığılıyordu. Dışarıda ise zaten cenaze sahipleri ile yakınları bir de camii cemaati düşünüldüğü zaman varın gerisini siz hayal edin.

Bu durumu gören ve eksilerde bu sıkıntıyı yaşan bir büyüğümüz camiinin arka kısmına hiç değilse camdan en az 10’ar metre karelik ilaveler yapılabileceğini dışarıdan görüntünün yani o mütevazi yapının korunacağı ancak arka kısmında cemaate daha geniş yer kalacağını anlatıyordu.

Her konuda son derece hassas, detaycı, ince düşünen Tahir Başkan’ın bu konuya süratle ve ciddi bir şekilde el atması bekleniyor.

Bende bu görüşü destekleyerek daha geniş bir ortamda “Bizler mühendis değiliz. Belki sizler sanayici işadamları olarak büyük şeyler düşünebilirsiniz ama bırakın bu işi Tahir Başkan’a havale edin. Tahir Başkan en iyisini yapar” iddiasında bulundum.

………

Başa dönecek olursak, bugün artık şuna inanmaya başladım. Tahir Başkan’ı eleştirenlerin büyük bir kesimi Tahir Başkan’la çat kapı görüşememenin karın ağrısındalar.

Bu muhalif kesim ah bir “alo” diye Tahir Başkan’a ulaşabilseler, ya da belediyenin önünden geçerken Tahir Başkan’ın makamına çıkıp yarım saat lak lak yapabilseler onlar için de “en iyi başkan bizim Tahir Başkan olacak” …

Valla bu konuda yağma yok.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğuna göre bizim yiğidin yoğurt yeme şekli de bu. 

Yerseniz…

Biz tekrar Tahir Başkan’a olan güvenimizi bir kez daha açıkça beyan ederken Hacı Veyis Camii cemaati işini de bu vesile ile Tahir abimize bir hatırlatalım, cemaatin isteğini iletelim istedik.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatı müsvedde yaşamayın, temize çekmeye vaktiniz olmayabilir

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çöp bidonlarını içindekilerle yakmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz…            

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR