Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKAN’IN EKİBİ….

TAHİR BAŞKAN’IN EKİBİ….

Hani Büyükşehir’in eksik ya da yapılmamış hizmetlerinde zaman zaman kızdığımız eleştirdiğimiz bu ekibe bugün sadece bir defa değil üç defa teşekkür etmek istiyorum.

Bir; Cuma günü “SAHURA KADAR TRAMVAY SEFERLERİNİ ARTTIRABİLİR MİYİZ?” başlığı ile bir okurumuzun saat 01.30’da tramvayın içinden çektiği fotoğrafı sizlerle paylaşmış ve okurumuzun isteğini iletmiştik.

Ve pazar günü öğle saatlerinde Büyükşehir Belediyesinden gelen bilgi notunda ramazan boyunca sahur vaktine kadar tramvay ve otobüs seferlerinin arttırıldığı bildiriliyordu. Vatandaşın sesine bu kadar hızlı tepki verip yardımcı olan Büyükşehir Toplu Ulaşım Dairesinin yetkililerine teşekkür ederim.

İki; Cumartesi günkü köşe yazımızda “ASFALTI FARELER Mİ KEMİRMİŞ” ara başlığı ile önce merkezdeki Numune Hastanesi çevresinden delinmiş bir yol fotoğrafını kullanmış ve buraya Belediye ile KOSKİ ekiplerinin ayrı ayrı gelip yola baktıklarını sonra da çekip gittiklerini mahalle esnafının ifadelerinden sizlerle paylaşmıştık.

Bu durumdan rahatsız olup bize fotoğraflar gönderen şehrin duyarlı insanı pazar günü de bu fotoğrafı bize gönderip

foto-1-010.jpeg

Belediyeye teşekkür ediyordu. Biz de belediye yetkililerine ve çalışan işçilerimize vatandaşımız adına teşekkür ederiz.

Üç, Aydınlık bölgesinde hizmete giren Millet Hastanesi bölgesine yapılan yaya üst geçidinden sonra trafik ışıkları kaldırıldı ve araç akışının yeniden normale dönmesi sağlandı. Yayalarımızda yeni üst geçit ile rahat bir nefes almış oldular. Ancak Pazar günü fark ettim ki şimdi Büyükşehir bu caddeyi boydan boya demir doğramalarla ferforjelerle kapatmaya başlamış. Evet bu belki bir yerde milli israf, sizin bizim cebimizden çıkacak olan paralarla büyük harcama ama. Aması şu bizim insanımız yarın hep birlikte görecek o yaya üst geçidini kullanmama adına demirlere tırmanıp karşıdan karşıya geçmeye çalışacak. İnanmayan varsa birlikte bir gün orada iki saat oturalım demirlere tırmanıp karşıya geçmeye çalışan kadınları bile göreceksiniz. Çünkü ben bu görüntüleri şu anda Büyükşehir ile KTO arasında ki caddede gözlerimle gördüm. Dahası kadınların demirleri aşmaya çalışırken hallerini bile görüntüledim. Bir kadının karşıya geçmek için hanımca yaya geçidini kullanmak yerine demirleri tırmanmaya gözü nasıl kararıyordu? Utancımdan yayınlayamadım. Bizim milleti Allah ıslah etsin. Bu yüzden de bu kadar para ve çabaya rağmen bu demir doğramalarla yolun hiç değilse biraz caydırıcı olacağına inandığım için Büyükşehir çalışanlarına ve dolayısı ile Tahir Başkan ve ekibine teşekkür ederiz.

İKİ VEFALI DOST HUKUKÇU, İÇİMİN ACISINI DEPREŞTİRDİ

Dünkü yazımıza siz samimi okurlarımızdan, siyasilerden, polisten, yurt dışında ki okurlarımızdan kısaca kamuoyundan büyük dahası bile bile şaşırtan ilgi geldi.

Bu arada özellikle bana 8 yıl öncesinin o karanlık gecesini hatırlatan iki not var ki onlarla duygulandım. İzninizle dost isim avukat abim Tevfik Buğdaycı abimin yazımızın altına düştüğü notu sizlerle paylaşayım; “Bir ramazan günü Ankara’dan duruşmadan geldim. İftardan sonra bir polis memuru aradı. Bir kişinin ifadesini alacaklarını ve vekil olarak beni istediğini söyledi. İnanmadım.

ZİRA CEZA DAVASI ALMIYORDUM.

Bizim muzip avukat arkadaşlar şaka yapıyor sandım. Sonra polis memuru arkadaş isim verdi. ŞAŞIRDIM. Bir mali müşavir arkadaş. Hemen Organize’ye gittim. Konya Emniyeti’nin sürekli operasyon yaptığı günlerdi. Polis merkezinde Uğur Özteke’yi gördüm. Selam verdim. “Bir isteğin var mı?” dedim. “Yok” dedi. Sonra beni çağıran mali müşavir arkadaşın ifadesinde bulundum. Uğur bey ile Ü. K. gece sahur gibi bırakıldı. Ne günlerdi.”…

Yine dün saat 13 suları. O saatte Umre’de bulunan genç hukukçu dostum Latif Cem Baran watsapp’tan aynen şunları yazıyordu;

“Abicim Umre’den merhabalar. Burada da gönlümde ve de dualarımdasınız. Yazınız 8 yıl önceki o sıkıntılı ve huzursuz geceyi tekrar hatırlamama sebep oldu. Allah başta sizi ve de bizleri muhafaza etsin öyle kötü günleri tekerrür ettirmesin. Sevgi ve hürmetlerimle…”

………..

Evet o gün ve de o gece, aynen bizim o dönemin polis müdürleri ve ekibi yani bugün FETÖ hain girişimin ardından ve aranan dahası Amerika’da bulunan ekibi tarafından gazetelerin kameraların önünden gözaltına alınıp içeriye tıkılmamızın ardından haber Türkiye çapında ses getirmişti. Bu iki dost isim de oraya gelip bana yardımcı olabileceklerini söylemişlerdi.

Ben sizin gibi gönül dostlarını unutabilir miyim?

Cenab-ı Allah’ım bu millete ve bizlere o günleri bir daha yaşatmasın inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğer anılar ruhu zenginleştiriyorsa, ona ağır bir yük yüklüyor demektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yolun tam ortasına dörtlüleri yakıp bırakıp gitmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR