Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkan’ın sabrı, Hançerli’nin stratejisi ve Mücahit Başkan

Tahir Başkan’ın sabrı, Hançerli’nin stratejisi ve Mücahit Başkan

 

Bugün siyaset yok. Ama bir ucu dolaylı olarak siyasi olan üç farklı simanın belki yakın dostları tarafından bilinen ama pek yazılmayan yönlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

TAHİR BAŞKAN’IN SIRRI

Kim ne derse desin, kim nasıl yorumlarlarsa yorumlasın Tahir Akyürek Başkan’ın sırrına hiç kimse akıl erdiremez. Hiç kimse Tahir Başkan’ın bir sonraki adımını göremez. En yakın çalışma arkadaşları bile Tahir Başkan’ın 1 Ocak’ta ne yapacağını kestiremez. Haaa Tahir Başkan için herkes her şeyi konuşabilir, birlikte çalıştıkları “iyi” yönlerini anlatır, tecrübelerini paylaşır. Amma ertesi gün ile ilgili yorumu asla yapamazlar.

Peki ben yapabilir miyim? Tabii ki hayır. Ama ben Tahir Başkan’ın yüzüne söylediğim için burada da çok rahat ifade edebilirim. Cumhurbaşkanı muhabiri olarak rahmetli Özal ve Demirel ile bire bir çalıştım. Zekalarına yakından tanıklık ettim. Ama Tahir Başkan inanın sabrı ile bu iki isimden de zeki!...

Dün kamuoyunda tüm basından takip ettik değil mi? Tahir Başkan Adliye Tramvayı’nda nasıl da mutlu ve başarılı olmanın gururu içerisindeydi. Peki daha iki ay önce yollardaki sıkıntıdan dolayı Başkan’a sövenler şimdi nerede?        

Uzun lafın kısası “Büyüksün Tahir Başkan”…

BAŞKAN HANÇERLİ’NİN STRATEJİSİ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Bey kendine özgü yapısı ile çok farklı ve de alışık olmadığımız bir Başkan’dır. Sayın Hançerli için kim, konumu, pozisyonu, falancası filancası önemli değildir. İyi dahası çekirdekten yetişme belediyeci olduğu için kanunu kuralı çok iyi bilir. Bildiği kuralı da kimseyi dinlemeden, dahası kazımadan uygular. Mehmet Başkan için tek bir hedef vardır genelde; başarı. Yani artıyı, eksiyi nereden yazarak nasıl toplarsanız toplayın sonunda toplam başarı olacak ve bu sandığa yansıyacak. 

Bunu da başarıyor mu? Evet. Birilerine rağmen EVET….

Karatay’a kazandırılacak belki de Türkiye’nin en büyük göleti ve parkının tanıtım toplantısına biz de katılmıştık. Bu toplantıda iki şey çok dikkatimizi çekti.

Bir… Sayın Hançerli diyordu ki “Biz reklam yapmayı bilmiyoruz. Yaptığımızı bile gösteremiyoruz. Falanca yerde 4 okul yapıyorlar. Bunu öyle bir duyuruyorlar ki aman Allah’ım. Baktım geçen gün 24 okul yapmışız. Bir tane tören yapmamışız. Bu bir eksiklik ise bu da benim eksikliğim.”

İki… “Bizi inşaat yapıyoruz diye hep eleştirdiler. Evet inşaatları yaptık Karatay’ın nüfusunu artırıp imajını tarihi değiştirdik. Şimdi inşaat işini de bırakıyoruz. Belediye olarak elimizde şuanda sadece bir inşaat var. Bundan sonra Karatay’da kim ne inşaat yapacaksa yapsın. Artık Belediye yok…”

………

Tabii şunu da ifade edelim ki Sayın Hançerli derin siyasetin kapalı kutusudur.

Özelikle son seçimde tüm yerel güçlerin ittifakına rağmen çekirdek gibi çitilenmedi ise bunun sırrı da burada gizlidir.    

MÜCAHİT SAMİ KÜÇÜKTIĞLI’YI TEBRİK EDİYORUM

Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı kardeşimiz var. Kendisini Sayın Özkafa’nın zamanından buyana tanırım. Bir insan bu kadar mı mütevazı bu kadar mı sessiz ve bir bu kadar mı başarılı olur. Hem de bu genç yaşına rağmen. Konya Ansiklopedisi’nin tanıtım programına katılamayacaktım. Sırf Mücahit Bey çağırdı diye, şartları zorlayıp gittim. Haa iyi ki de gitmişim. Çünkü öğrendim ki Büyükşehir 11 yılda 341 esere imza atmış. Bir tek kitabı olmayan biri elbette 341 rakamının ne manaya geldiğini anlayamaz. Bu rakam karşısında Tahir Başkan’a, Mücahit Bey’e ve ekibine şehir adına teşekkür ediyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Paranın öldürdüğü ruhlar, kurşunun öldürdüğü bedenden daha çoktur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İnsanların arkasından konuştuklarımızı yüzlerine karşı da söyleyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR