Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKAN’IN UÇAK RESTORAN'I VE TRAMVAY KAFESİ

TAHİR BAŞKAN’IN UÇAK RESTORAN'I VE TRAMVAY KAFESİ

Bugün yine rahat sakin ve mutluyuz.

Sabah 8 sularında evden gazeteye gelinceye kadar trafikte önce bol bol sövüp, ardından bol bol Hasbinallah çekip gazeteye gelinceye kadar çokça günaha girdik.

Her zamanki klasik tek yönlü yolda karşımızdan gelen araca yol vermekten, Dedeman dönel kavşağında tüm sürat üstümüze üstümüze gelenlere yol vermekten, alt geçitlerde sağa doğru kontrollü dönüş olmasına rağmen beklemeye kadar ne kadar kuralsız varsa hepsine şahit oluyorduk.

Ta ki Tahir Başkan’la Ankara yolundaki Kafem bünyesinde hizmete giren Türk Yıldızları Uçak Restoran’da ikinci kahvaltıya başlayıncaya kadar.

Türk Yıldızları Uçak Restoran; Konya’nın yeni, güzel hatta muhteşem bir penceresi oldu. Kim ne derse desin Anadolu şehirleri için, insanlarımız için örnek bir çalışma.

Bu proje için Tahir Başkan ve ekibini yürekten kutluyoruz.

Dünkü güzel organizasyondaki performanslarından dolayı da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkan Ahmet Köseoğlu ile Çevre Koruma Daire Başkanı Ceylani Kılınç’a da çok çok teşekkür ederiz.

Kahvaltıyı Tahir Başkan’la karşı karşıya yaparken Başkan’ın yeni güzel çalışmalarından da bilgi sahibi olduk.

İsterseniz yine önce Uçak Restoran'ın bulunduğu Ankara Yolu girişinden söz edelim. Tahir Başkan şehrin tüm giriş çıkışları için çok özel çalışmalar yaptı ve yapıyor. Tabii bunları yavaş yavaş yaptığı için vatandaş olarak biz de zaman içerisinde durumu ancak idrak edebiliyoruz.

Ankara Yolu’nun beş yıl öncesi ile bugününü hiç tasavvur edebiliyor musunuz?

Bu yolun böylesine orijinal bir şekilde sağlı sollu kilometrelerce yeşil alan yapılmasına laf söyleyenler hafta sonu burada çimlerin üzerine kilim serecek yer bulamıyorlar.

Bunun farkında mısınız?

Başkanla sohbet ederken kendisi bizzat söyledi.

Bir Bilim Merkezi.. Ki buraya da yeni ilaveler ve cazip projeler ekleniyor, bir Kelebekler Vadisi artık gezip görmek için Ankara’dan Aksaray’dan gelen konuklarına ev sahipliği yapıyor.  Bilim Merkezi önüne Tramvay Kafe yapılacağının müjdesini de başkan toplantıda verdi.

Konya’nın diğer girişlerinin de çok kısa zamanda orijinal çalışmalarla cazibe merkezi olacağını sizlere şimdiden müjdeleyelim. Çünkü Başkan bu işe kafa yoruyor.

Bizim Büyükşehir’in Kafem’leri artık bir marka oldu. Başkan bu konuda tavizsiz, çay fiyatlarının 35 kuruştan 50 kuruşa çıktığı günü bile takip ediyor.

Buradan bir kez daha Türk Yıldızları Uçak Restoran’ın şehre yeni bir ufuk açmasından dolayı başta Başkan olmak üzere emeği geçen ekibini yürekten kutluyoruz.

……..

MEŞE PARKI KİLİTLİ DEĞİLMİŞ

Geçtiğimiz günlerden Meşe Parkı’ndan birkaç üzücü kareyi sizlerle paylaşmıştık.

foto-1-197.jpgfoto-2-169.jpg

Bunu bize gönderen okurumuzda park kilitli olduğu için insanlar telleri kesiyor diye serzenişte bulunmuşlardı.

Dün öğrendik ki bu park hiç mi hiç kilitlenmemiş. Sadece sürgüsü varmış ve isteyen sürgüsünü çekip girebiliyormuş. Ve belediyenin bugüne kadar yaptığı hiçbir parka kilit vurulmamış.

Peki insanlar burayı niye kesiyorlar?

Onu da öğrendik.

Bölgede Suriyeli vatandaşlar çoğunlukta imiş. Özellikle de karşıdan karşıya geçmek için bu alanı dolaşmak yerine bu telleri kesip kendilerine yol yapıyorlarmış. 

Yani kilit olayı söz konusu değilmiş.

Bizi ve kamuoyunu bu konuda bilgilendiren Büyükşehir yetkilisi abimize teşekkürler.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Herkesin bendeki değeri kendi verdiği kadardır. Kimi aklıma geldiğinde tebessüm olur dua ederim. Kimi canımı sıkar Allah’a havale ederim.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Giriş yasağı olan tek yönlü yollara göz göre göre tersten girmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz, 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR