"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası
Duruşma, çıkan tartışmalar üzerine 14 Nisan'a ertelendi

İSTANBUL (AA) - Paralel Devlet Yapılanması/Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın duruşması 14 Nisan'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 10. duruşmasında, tutuksuz sanıklardan emniyet amiri Ufuk Yıldırım'ın savunması ve çapraz sorgusu tamamlandı.

Duruşma, tutuksuz sanıklardan Başkomiser Yasin Koyuncu'nun savunmasıyla devam etti.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Koyuncu'nun sorgusu sırasında, duruşma salonunda tartışmalar yaşandı.

Çapraz sorgusu yapılan Koyuncu'ya, Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan tarafında bazı sorular yöneltildi.

Sanık avukatı Osman Ertürk, sorulardan bazılarına tepki gösterdi. Yaşanan tartışma sırasında avukat Ertürk, savcının kendisine "terbiyesiz" dediğini iddia etti. Savcı Çalışkan ise avukat Ertürk'ün kendisine hakaret ettiğini savunarak, suç duyurusu yapılmasını ve Ertürk'ün salondan çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere, duruşmaya bir süre ara verdi.

Tekrar başlayan duruşmada, mahkeme heyetince avukat Ertürk'ün salondan çıkarılmasına karar verildi. Sanıklar ve avukatlar, bu karara tepki gösterdi.

Ertürk'ün salondan çıkmaması üzerine, Mahkeme Heyeti Başkanı Canel Rüzgar, "Burada size her türlü kolaylığı sağlıyorum. Elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Eğer böyle davranırsanız, yığarım buraya jandarmayı, sizi ailelerinizle görüştürmem" dedi.

Bunun üzerine eski emniyet müdürlerinden sanık Ali Fuat Yılmazer ayağa kalkarak, "Beni ailemle tehdit ediyorsunuz. Böyle yargılama olmaz. Hakim beni ailemle görüştürmemekle tehdit ediyor. Arkanızdaki yazıdan utanın. Ailelere sesleniyorum, gidin evinizde aslanlar gibi oturun." diye bağırdı.

Yılmazer, cumhuriyet savcısına da dönerek, "Savcı bey, ben il emniyet müdürlüğü yaptım" dedi. Tartışma sırasında izleyiciler arasında bulunan Yılmazer'in eşi Mualla Yılmazer fenalaştı.

Tartışmaların uzaması üzerine, Mahkeme Heyeti Başkanı Rüzgar, bitirilmesine karar verdiği duruşmayı 14 Nisan'a erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.