"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası
Tutuksuz sanıklardan emniyet amiri Ali Cihan ve polis memuru Yakup Ergün'ün savunma yaptığı duruşma yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Paralel Devlet Yapılanması/Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada tutuksuz sanıklardan emniyet amiri Ali Cihan ve polis memuru Yakup Ergün savunma yaptı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, tutuksuz sanıklardan polis memuru Yakup Ergün'ün savunmasıyla devam etti.

Halen Giresun Emniyet Müdürlüğü'nde çalıştığını belirten Ergün, hiçbir terör örgütüne üyeliğinin olmadığını ve bu suçun tahminden yola çıkılarak kendisine haksız yere isnat edildiğini savundu. Ergün, suçlamaların onuruna dokunduğunu da kaydetti.

Savunması alınan diğer sanıklardan emniyet amiri Ali Cihan da, halen Batman Koruma Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını aktararak, "Devletin verdiği belimdeki silahla ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olmakla yargılanıyorum. Ancak şu an zor şartlar altında Batman’da aynı silahımla terörle mücadele ediyorum. Emniyet müdürlüğü, valilik binası, valilik konutu, AKP il binası, adliye binası ve adliye lojmanları gibi kritik noktalar benim korumam altında. Burada bana bağlı insanlar görev yapıyor." dedi.

Tahşiye grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında toplam 16 hakimden alınmış yaklaşık bin teknik takip kararı olduğunu kaydeden Cihan, "Takip kararları alırken bin kez hâkimleri aldattığım iddia ediliyor. Neden şikayetçi tek bir hakim bile yok. Savcı neden bu kararları, lehime olan delilleri gizlemiş?" diye sordu.

Ali Cihan, halen terörle mücadele etmesine rağmen terörist muamelesi görerek yargılanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, yaptıkları her işlemin yasalar çerçevesinde olduğunu, yasa dışı tek bir işlemin bile tespit edilemediğini savundu.

Mahkeme heyeti duruşmayı, sanık Cihan'ın savunmasının kalan kısmını tamamlaması için yarına erteledi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.