"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası
Davada, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedildi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, davanın müştekilerinden Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mustafa Kaplan'ın beyanı alındı. Kaplan'ın beyanının alınması işlemi yaklaşık 5 saat sürdü.

Müşteki beyanının ardından sanık ve sanık avukatlarının taleplerine geçildi. Tutuklu sanıklar ve avukatları, tahliye talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ekrem Çelik, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Yurt Atayün'ün, üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren somut kanıtlar bulunması, isnat edilen suçların tutuklama nedeni sayılması, suçlara öngörülen cezaların alt ve üst sınırlarının kaçma kuşkusunu somutlaştırması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması, tutuklama sebeplerinde herhangi bir değişiklik olmaması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağının öngörülmesi nedenleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.