Taksi çağırma cinayeti davası başladı

Taksi çağırma cinayeti davası başladı
Adana'da eve gitmek için kendisinden taksi çağırmasını istediği garsonu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kafe sahibinin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da eve gitmek için kendisinden taksi çağırmasını istediği garsonu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kafe sahibi Vedat Yüzgeç yargılanmaya başladı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Vedat Yüzgeç (49), öldürülenin yakınları ile avukatları katıldı. Duruşma görüntülü kayıt sistemiyle yapıldı. Kafede çalışan garson Mahmut Altunsöz'ün iş bitimi eve gitmek için kendisinden taksi çağırmasını istediğini söyleyen sanık Yüzgeç, "O anda hesap yapıyordum. 'Servisi aradın mı?' dedim. O da aradığını gelmeyeceğini söyleyince 'O zaman bekle işim bitiyor beraber gidelim' dedim. Önce 'tamam' dedi. Şarj cihazımı alıp ona dönerken şişe ile başıma vurdu, arkasından yumruk attı. Ben sendeleyip yere düştüm" dedi.
Müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenen katil zanlısı Yüzgeç, çalışanların kendilerini ayırdığını, daha sonra Mahmut ile diğer çalışan Mert'in üzerine doğru geldiğini söyledi. Kendisini korumak için masanın üzerindeki bıçağı aldığını ifade eden Yüzgeç, bıçağı onlara doğru uzattığını, yaşanan boğuşmada kendisinin de bıçak darbesi aldığını söyledi.

Aynı kafede şef garson olarak çalışan müşteki Mert Ekinci ise Mahmut'un kendisini telefonla arayıp, "Vedat sarhoş, beni eve göndermiyor, taksi çağırmıyor, beni alabilir misin?" dediğini söylediğini belirterek, "Ben de 'geliyorum, bekle' dedim. O sırada telefondan Vedat, Mahmut'a küfretti, Mahmut da ona 'herkesin namusu var küfretme' dediğini duydum. Telefonu kapatıp iş yerine gittik. Sezen Adıyaman arabadan inip üzerlerine doğru giderken Mahmut bıçaklandı. Bıçak Vedat'ın elindeydi. Olaylardan sonra ben ayırmak için girdiğimde bacağımdan yaralandım. Mahmut'u kucağımıza aldığımızda vefat etmişti." diye konuştu.

Öldürülen kişinin annesi Zeynep Altunsöz, babası Tevfik, ağabeyleri Bilal ve Ömer de sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Merkez Çukurova ilçesinin Seyhan Baraj Gölü kıyısında bulunan bir kafede garson olarak çalışan Mahmut Altunsöz, 14 Şubat 2016'da iş bitimi kendisini taksiyle eve göndermesini istediği iş yeri sahibi Vedat Yüzgeç tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Şef garson Mert Ekinci de bacağından yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.