Tanesini 40 bin TL’ye satacaktı jandarma engeline takıldı

Tanesini 40 bin TL’ye satacaktı jandarma engeline takıldı
İzmir'den Aydın'a tanesini 40 bin TL'den satmaya getiren şüpheli şahıs, getirdiği Osmanlı dönemine ait 39 gümüş sikke ile birlikte yakalandı.

İzmir'den Aydın'a tanesini 40 bin TL'den satmaya getiren şüpheli şahıs, getirdiği Osmanlı zamanına ait 39 gümüş sikke ile birlikte yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Efeler İlçe Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığına yönelik kapsamlı çalışma yaptı. Edinilen bilgiye göre İzmir'den Aydın'a gelerek elinde olan tarihi eserlerin tanesini 40 bin TL'ye satmak isteyen V.G.U. isimli şüpheli, Efeler ilçesi Baltaköy Mahallesi'nde yakalandı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada 39 adet gümüş sikke yakalandı.

Yakalanarak gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, sikkeler Müze Müdürlüğüne tespit edildi. Yapılan incelemelerde tarihi eserlerin gümüş ve Osmanlı dönemine ait olduğu tespit edildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.