Tankın Altında Ölüm Kalım Mücadelesi

Tankın Altında Ölüm Kalım Mücadelesi
FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Beştepe'ye gelen tanklardan birinin altında kalan bir erkek ve kadın ile helikopterden açılan ateş, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yapıldığı gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne giden bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüde, bir grubun tanklara engel olmaya çalışması yer alıyor.

Darbeci askerler ile vatandaşların tartıştığı anların kaydedildiği görüntülerde, vatandaşların tekbirlerle protesto ettiği darbecilerin havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalışması görülüyor.

Cep telefonu görüntülerinde, dağılmayan vatandaşların üzerine helikopterden ateş açılması sonucu yaralanan vatandaşların yardım çığlıkları ve silah sesleri geliyor.

Meydandaki vatandaşların tekbir getirip darbeci askerleri geri püskürtmek için verdiği mücadelenin yer aldığı kayıtlarda, bazı vatandaşların "korkmayın arkadaşlar" diyerek grubu sakinleştirmeye çalıştığı, bazı kişilerin de "yaralı var ağabey" diyerek arkadaşlarından yardım istediği duyuluyor.

Görüntülerde, tankın paletleri altında kalan yaşlı bir adam ve kadının kurtarılması için vatandaşların tanka vurarak darbeci askerlere, "paletlerin altında insan var. Tankı geri al" gibi söylemleri yer alırken, buna rağmen zırhlı aracın hareket etmediği görülüyor.

Tankın altında kalan kadının elini kaldırıp yardım istemesinin kaydedildiği görüntülerde, ayağından vurulan bir vatandaşın, "Reis için vallahi billahi önemli değil. Şehit olurum şehit." sözleri duyuluyor.

Görüntüler, çevrede toplanan vatandaşların tankların yürümesine engel olduğu, görüntüyü çeken kişinin ise "Allah sizi kahretsin. Bu ülkeyi bu hale siz getirdiniz. Aralıklı olarak havaya ateş ediyorlar." demesiyle son buluyor.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.