'Tankın Gücü Halkın Gücünü Yenememiştir'

'Tankın Gücü Halkın Gücünü Yenememiştir'
Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur: Tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir." dedi

TBMM (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin TBMM Grup toplantısında konuştu.

Türkiye'nin bir yandan paralel terör örgütü, diğer yandan bölücü terör örgütü ile mücadele ettiğini anlatan Yıldırım, "Onlar bu fırsatları değerlendirerek, bu büyük millete acı çektirebilirler ama bu milleti dize getiremezler. 15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur; tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü tanktan değil, halktan almaktadır." dedi.

-"Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır"


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "İstisnasız her darbe kötüdür, her darbe cinayettir. Her darbe milli iradeye karşı ihanettir. Ancak, siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi, 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiçbir darbe, kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamıştır. Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır." dedi.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbecilerinin hesap edemedikleri bir başka hususun da TBMM olduğunu vurgulayarak, darbecilerin "Meclis'i bombalayınca Meclis üyelerinin siner, korkar ve kaçar" diye düşündüklerini ama yanıldıklarını belirtti.

Meclis'in milli iradeyi teslim etmediğini, bütün partilerden milletvekillerinin bombalar altında yerlerinden ayrılmayarak milli iradenin sesini tüm dünyaya haykırdığını ifade eden Yıldırım, milletvekillerine seslenerek, " Bombalar altında Meclis'i çalıştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. Milli iradeye sahip çıktığınız için sizlerle gurur duyuyorum. Bir kez daha bütün Meclis grubumuza, birlikte darbeye karşı çıkan, 15 Temmuz gecesi Meclis'e gelen sabaha kadar sizlerle direnen CHP, MHP vekillerini, partili yetkililerini de kutluyorum. Darbeye karşı bildiriye imza atan HDP'ye de teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

-"11 Eylül'de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz?"


Başbakan Yıldırım, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız da bizzat ben de terörist başının iadesi için ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Bize diyorlar ki kanıt sun. Görünen köy kılavuz ister mi? Ama biz yine istemedikleri kadar kanıtı onların önüne koyacağız. Ancak Amerikalı dostlarıma şunu buradan sormak istiyorum: 11 Eylül'de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz? Guantanamo'da şüphelileri toplarken elinizde kanıt mı vardı? Bin Ladin için kanıt aramazken Fetö için, üstelik olay çok açıkken kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu caniyi, bu haini, bu terörist başını artık daha fazla korumayın. Bunun size de faydası yok. Hiç boşuna ekmek su vermeyin, boşuna beslemeyin, külfet çekmeyin. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.