Tapulu arazisinden geçen yolun ikinci şeridini de kapattı

Tapulu arazisinden geçen yolun ikinci şeridini de kapattı
Samsun'da arazisinden yol geçirildiğini iddia eden İbrahim Akbulut, daha önce bir kısmını kapattığı yolu, belediye ile anlaşamayınca tamamen ulaşıma kapattı- Akbulut:- ''Bu arazi tamamen bana ve aileme aittir. Tapulu arazimi kimse kullanamaz''

SAMSUN (AA) - Samsun'da tapulu arazisinden yol geçirildiğini iddia eden İbrahim Akbulut, daha önce bir kısmını kapattığı yolun tamamını trafiğe kapattı.

İbrahim Akbulut (65), İlkadım ilçesine bağlı Liman Mahallesi Gençlik Caddesi'nde ailesine ait bin 550 metrekarelik arazisinin 10 yıl önce usulsüz olarak Samsun Büyükşehir Belediyesince yol haline getirildiğini öne sürdü.

Samsun Büyükşehir Belediyesince "şehir içi yol" diye trafiğe açılarak kullanılan yolun, tapulu arazisi olduğunu ileri süren Akbulut, ''Belediyeye karşı açtığım davayı kazandım. Ancak belediye yetkilileri anlaşmak istemedi. Ben de daha önce yolun bir kısmını 'Bu cadde tapulu arazim olduğundan kapatılmıştır' tabelası asarak kapattım. Hakkımızı alamayınca tapulu arazimin olduğu alanın tamamını kapattım.'' dedi.

Belediyenin kamulaştırma yapmadan arazisini yola çevirdiğini ve kullanmaya başladığını ifade eden Akbulut, hakkını alıncaya kadar yolu açmayacağını belirtti.

Daha önce belediyeye tapulu arazisini kullanmaması uyarısında bulunduğunu kaydeden Akbulut, şunları söyledi:

''Cadde üzerinde bulunan insanların mağdur olmaması için yolu yıllardır açık tuttum. Belediye yetkilileri anlaşmaya yanaşmayınca da yolu tamamen kapattım. Kullandıkları caddenin tazminatını bana ödeyecekler. Bundan sonra hiçbir şey bağışlamayacağım. Bu arazi tamamen bana ve aileme aittir. Tapulu arazimi kimse kullanamaz.''

Caddenin trafiğe kapatılmasının ardından olay yerine gelen büyükşehir belediyesi ekiplerinin yolun tamamının arazi sahibine ait olmadığını belirtmesi üzerine arazi sahipleri ile kısa süreli tartışma yaşandı.

Kentin işlek caddelerinden bu bölgede yolun kapatılması nedeniyle ulaşım farklı güzergahlardan sağlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.