TARAFTARIYLA GÜZEL

TARAFTARIYLA GÜZEL
Atiker Konyaspor stadının yenilenmesi, başarı çıtasının yükselmesiyle beraber tribünleri de doldurdu. Ligin dikkat çeken tribünlerinden biri haline gelen Konyaspor taraftarı, koreografileriyle de lige damga vurdu.

Son yıllarda taraftarlarıyla adından söz ettiren Atiker Konyaspor, bu yıl da seyirci ortalamasında istikrarı yakaladı. Spor Toto Süper Lig’de evinde oynadığı 17 karşılaşmada taraftar desteğini yakından hisseden yeşil-beyazlılar, dönem dönem stadyumu doldurmakta zorlansa da birçok önemli maçta ciddi taraftar desteği gördü. Son üç sezonda stadıyla farklılık yaratan temsilcimiz, bu sezon koreografileriyle de çok konuşuldu. Türkiye’nin ilk 4D koreografisine imzasını atan Konyasporlu taraftarlar, bu yıl ses getirmeyi başardı.

ORTALAMA 15 BİN TARAFTAR

Yeşil-beyazlı ekip, Süper Lig’de bu yıl seyirci ortalamasında iyi bir grafik çizdi. 41 bin 981 kapasiteli stadyumda bu yıl toplam 220 bin 117 taraftar Konyaspor’un maçını takip etti. Anadolu Kartalı, bu yıl maç başına ortalama 15 bin 723 taraftara oynadı. Bu ortalama ile Konyaspor, ligin seyirci ortalamasında 6. sırada yer aldı.

ZİRVE BEŞİKTAŞ’IN

Süper Lig’de bu yıl seyirci ortalamasında Beşiktaş zirvede yer aldı. Beşiktaş’ın 2016-2017 sezonunda maç başına seyirci ortalaması 30 bin 219 olarak kayıtlara geçti. Bu aynı zamanda Beşiktaş’ı ligin en fazla seyirci ortalamasına sahip kulübü konuma da getirdi. Galatasaray 21 bin 300, Fenerbahçe 16 bin 400 ve Trabzonspor da 16 bin 300 seyirci ortalaması ile sezonu kapattı. Bursaspor ise 16 bin seyirciyle oynadı.

EN FAZLA FENERBAHÇE’DE DOLDU

Bu yıl 3 büyüklerin maçında stadyumu büyük oranda dolduran Atiker Konyasporlu taraftarlar, diğer maçlarda aynı başarıyı gösteremedi. Yeşil-beyazlıların en fazla seyirci ortalaması tutturduğu karşılaşma 8. haftada oynana Fenerbahçe maçı oldu. 27 bin 583 bin Konyasporlu taraftarlar, Fenerbahçe maçını izleyerek tribünleri doldurdu. Yeşil-beyazlı taraftarların en az ilgi gösterdiği maç ise Akhisar Belediyespor ile oynanan sezonun son iç saha maçı oldu. Bu maçı 6 bin 72 taraftar takip etti.

KASIMPAŞA MAÇINDA DAMGA VURDULAR

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kadar gelen Atiker Konyaspor, bu yolda taraftarlarından büyük destek gördü. Yeşil-beyazlı ekibin yarı final rövanş maçında oynadığı Kasımpaşa maçı sezonun en fazla takip edildiği maçlardan birisi oldu. Bu karşılaşmada 26 bin 606 taraftar maçı takip ederken, tarihi gecede tarihi koreografiye imza atan Konyasporlu taraftarlar, sezona da bu maçla damga vurdu. (Seda Erciş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.