Tarhan: Genel kurula gitmeliler

Tarhan: Genel kurula gitmeliler
Konyaspor’un efsane yöneticilerinden Şefik Tarhan, Konyaspor’un son günlerde yaşadıklarının ardından olağanüstü genel kurula gitmesi gerektiğini söyledi

Pusula Web TV’de Uğur Özteke’nin hazırlayıp sunduğu Uğurlu Gündem’e katılan Konyaspor’un efsane yöneticilerinden Şefik Tarhan, Konyaspor’un bugünlere hangi şartlar altında geldiğini anlattı. Çok uzun yıllar Konyaspor yöneticiliği yapan Tarhan, o günlerde yapılan transferlerden, birliktelikten bahsederken, amatör ruh ile bunları yapmayı başardıklarını söyledi.

BONSERVİSSİZ SATMAM

Konyaspor’un menfaati için transferlerde çok titizlendiklerine dikkat çeken Tarhan, “60 milyona aldığımız futbolcuyu 5 sene sonra 800 milyona sattım. Konyaspor’un menfaati için amatör futbolcuyu bile bonservissiz satmazdım. Bu kadar dikkat ederdim. Sonuçta ben bu futbolcuya emek veriyorum. Onu yetiştiriyorum. Elbette ondan para kazanmam doğal” diye konuştu.

HERKES HESAP VERMELİ

Yöneticilik yaptığı dönemlerde, sunduğu önerilerin federasyonlar tarafından da kabul edildiğine dikkat çeken Tarhan, yöneticilerin kendi dönemlerinden sorumlu olması gerektiğini söyledi. Tarhan, bundan 25 yıl önce bunu dile getirdiğini belirterek, “Şenes Erzik federasyon başkanı iken her yönetimin kendi döneminin hesabını versin diye teklif vermiştim. Şu anda bunun neden gerekli olduğu daha iyi ortaya çıkıyor. Adam kendi fabrikasını güzel güzel yönetiyor ama kulübü borç batağının içinde bırakıyor. Bunun hesabını vermeli” diye konuştu.

ust-manset-(3)-001.jpeg

KULÜP YIPRATILMAMALI

Konyaspor’un son günlerde yönetimsel olarak yaşadığı durumla ilgili görüşlerini de belirten Tarhan, ne kulübün ne de isimlerin yıpranmaması gerektiğinin altını çizdi. Tarhan, en doğru kararın olağanüstü genel kurul olduğunu dile getirerek, “Son günlerde Konyaspor’da yaşananları kabullenmek zor. Net bir şey söylemek doğru değil ama bu işin çözümü olağanüstü genel kurul. Şu andaki yönetim oldukça başarılı ama son zamanlarda yaşananlar insanları yıprattı. Siyaset üstü, Konya’nın kabul edeceği, duayen isimlerden oluşan bir yönetim oluşmalı. Öyle isimler olmalı ki federasyonda da etkili olmalıyız” diye konuştu. 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.