TARİHE NOT DÜŞÜLDÜ

TARİHE NOT DÜŞÜLDÜ
Konyaspor, Braga karşısında aldığı 1-1’lik sonuçla Avrupa arenasındaki ilk puanı tarihine yazdırdı

Futbolda Avrupa’nın kulüpler bazında 2 numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi’nde ilk puanını Braga karşısında alan Atiker Konyaspor, tarihine önemli bir not düştü. İlk golünü de Ömer Ali’nin asistinde Milosevic’le bulan temsilcimiz, puan almasına rağmen kaçan galibiyetle buruk bir mutluluk yaşadı 

 

Haber: Seda Erciş

Atiker Konyaspor’un Braga karşısında aldığı 1 puan kulüp tarihinin en önemli anlarından biri olarak kayda geçti. Sahasında Portekiz temsilcisi Braga ile 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda ilk puanını almış oldu. Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk, Belçika’nın Gent ve Portekiz’in Braga takımlarıyla H Grubu’nda yer alan yeşil-beyazlılar, ilk puanını grup maçlarının 3. haftasında alabildi.

MAÇ TARİHE GEÇTİ

Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etme başarısı gösteren Atiker Konyaspor, güçlü rakibi karşısında 1 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Büyükşehir Arena’da oynanan Braga mücadelesinde alınan puan bu anlamda kulüp tarihine de önemli bir başarı olarak yazdırıldı.

BURUK MUTLULUK

Bu sezon ilk kez Avrupa’da mücadele eden Atiker Konyaspor, ilk golünü ve puanını da Braga karşısında elde etti. Yeşil-beyazlılar, özellikle ilk yarı ve son on dakikada oynadığı futbolla galibiyete yaklaşırken, tarihe not düşülen 1 puan buruk bir puan oldu. Atiker Konyaspor, kaçan galibiyete üzülürken, Avrupa arenasındaki ilk gol ve ilk puan mutluluk hanesine eklendi.

O AN

Karşılaşmanın 9. dakikasında Ömer Ali Şahiner’in asistiyle takımını 1-0 öne geçiren Deni Milosevic, Atiker Konyaspor’un da UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk golünü atan isim oldu. Golün ardından büyük sevinç yaşayan yeşil-beyazlı futbolcular, özellikle genç yetenek Milosevic’i tek tek tebrik etti.

macin-adami-(2).jpg

TARAFTAR SINIFTA KALDI
Avrupa’daki ilk puanını Braga karşısında alan Atiker Konyaspor’da taraftarlar, bu unutulmaz güne tanıklık etti. Büyükşehir Arena’da şu ana dek oynanan maçlarda yerlerini alan taraftarlar, ilk puanını alan Konyaspor’u izleme fırsatı buldu. Konyasporlu taraftarlar, stadın hizmete girdiği ilk günden itibaren birçok kez gol sevinci yaşarken, Braga karşısında atılan gole ayrı bir sevinç yaşadılar. Ancak golün ardından özellikle takımın sıkıştığı zamanlarda takımı öne itemeyen taraftarlar ilk kez hayal kırıklığı yaşattı. 1-1 devam eden karşılaşmanın 70’li dakikalarında da zaman zaman futbolcuların ıslıklanması Konyaspor taraftarının hanesine eksi olarak yazıldı.

BOŞLUKLAR GÖZE ÇARPTI

42 bin kapasiteli Büyükşehir Arena, Braga karşısında tribünlerin tamamını dolduramadı. Tarihi Avrupa maçlarından birine çıkan yeşil-beyazlı ekipte tribünlerin bir bölümü boş kalması dikkat çekti.

taraftar-sahit-oldu-(5).jpg

İLK DEVRENİN YILDIZI

Yeşil-beyazlıların başarılı futbolcusu Ömer Ali Şahiner, Braga karşısında takımın en iyilerindendi. İlk yarıda topu ileriye taşıyarak etkili atakları hazırlayan Ömer Ali, verdiği kilit paslarla da takımın rakip kalede büyük tehdit oluşturmasını sağladı. Ömer Ali, ilk golün asistine de imza atarak bu önemli günde tarihe geçti. Milosevic’in golünde pası veren Ömer Ali, takımın Avrupa’daki ilk asistini yapan futbolcusu oldu. Öte yandan Ömer Ali, ilk yarının sonlarına doğru yaşadığı sakatlığın ardından ikinci yarıda devam edemedi.

ilk-devrenin-yildizi-(1)-001.jpg

SKUBİC’E NAZAR DEĞDİ

Atiker Konyaspor’a geldiğinden bu yana büyük katkı veren ve oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan Nejc Skubic, son dönemde bir düşüş yaşıyor. Yeni sezon itibariyle form grafiğinde düşüş yaşayan Slovenyalı futbolcu, mücadelesini giderek arttırmasına rağmen, son oynanan Braga maçında büyük bir hata yaptı. Braga’nın beraberlik golünde hatası bulunan Skubic, büyük üzüntü yaşadı.

FAUL GERGİNLİĞİ

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Braga Teknik Direktörü Jose Peseiro arasında kısa süre bir gerginlik yaşandı. Karşılaşmanın ilk yarısında rakip ceza sahası içinde faule maruz kalan Konyasporlu futbolcu, bir süre yerden kalkamadı. Maçın hakemi Aliyar Aghayev’in oyunu devam ettirmesinin ardından futbolcular bir süre birbirlerine bakarak topu durdurdu. Bu sırada Jose Peseiro’nun hakeme itiraz etmesinin ardından Kocaman, sert bir şekilde Peseiro’yu uyararak oyuncusuna faul yapıldığını söyledi.

faul-gerginligi-(1)-001.jpg

KÖTÜNÜN İYİSİ
İlk puanını Braga karşısında alan Atiker Konyaspor, gruptan çıkma hayalini sürdürüyor. Grubun bir diğer maçında Shakhtar Donetsk, Gent'i sahasında 5-0 yendi. Puanını 9'a çıkaran Ukrayna ekibi, zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, Gent ise 4 puanla 2. sırada kendine yer buldu. Atiker Konyaspor ile 1-1 beraber kalarak puanını 2’ye çıkaran Braga 3. sırada yer alırken, Atiker Konyaspor ise 1 puanla son sırada kaldı.

ALKIŞLADILAR
Braga karşısında iyi bir mücadele örneği sergileyen Atiker Konyaspor’lu futbolcular, özellikle ilk yarıdaki performansıyla büyük takdir topladı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, maç öncesi ve maç sonrası takımlarına büyük destek vererek alkışladı. Futbolcular kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarına da aynı şekilde alkışlayarak cevap verdi.

alkisladilar-(1)-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.